"Da sam birao protivnika, Sarajevo bih htio tek u finalu"

Trener Slobode uoči sutrašnje utakmice protiv Sarajeva

"Da sam birao protivnika, Sarajevo bih htio tek u finalu"

J. Duvnjaković

Fudbaleri Slobode sutra igraju protiv Sarajeva u okviru četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Lider na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra na Tušnju dočekuje ekipu Sarajeva u okviru četvrtfinala Kupa BiH. Trener Slobode Husref Musemić pred sutrašnju utakmicu kazao je da očekuje tešku utakmicu protiv aktuelnog prvaka BiH.

"Da sam birao protivnika u Kupu sa Sarajevom bih igrao tek u finalu. Žrijeb nas nije mazio, Sarajevo je protivnik koji ima ambicije da ide do kraja kao i mi. Spletom okolnosti u Antaliji sam gledao dvije njihove utakmice, promijenili su dosta igrača, ali igraju čvrsto i agresivno", rekao je Musemić.

On je dodao da ih u narednih šest dana očekuju tri utakmice, te da donije u domenu fair playja.

"Ne znam kako ćemo uspjeti sve kvalitetno pokriti, ostaje da se vidi. Nisam siguran da je u domenu fair playja da igramo tri utakmice u šest dana, a pitanje je da li je prihvatljivo i sa medicinske strane. Pitanje je koliko to moji igrači fizički mogu podnijeti na ovakvom terenu. Mogu samo reći da će oni sutra dati sve od sebe. Imamo malo igrača na raspolaganju, vidjet ćemo za koju varijantu ćemo se odlučiti", rekao je Musemić, te dodao:

"Nas u igri ostavlja svaki rezultat osim primljenog gola, tako da bih ja sa bilo kojim rezultatom bio zadovoljan. Ipak, nije nam garancija nikakav rezultat, može nam biti dovoljno 0:0, a također ne mora biti dovoljno ni 2:0".

Musemić je na kraju press konferencije kazao da ne zna ko je rekao da je Senad Husić stigao u Slobodu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Ne znam ko vam je rekao da je stigao Senad Husić, ni da je on igrač Slobode. Ja o tome ništa ne znam, imam previše obaveza da bih razmišljao o njemu, ne znam ni kako se zove on. O njemu sam razmišljao kada je trebalo, a on je razmišljao drugačije. Sada ja nemam vremena za njega. Mi smo tražili da igramo u subotu protiv Radnika, u nedjelju protiv Viteza i to nismo dobili. Znam da je teško napraviti raspored zbog toga što se igraju dvije utakmice u Sarajevu isti dan, ali kada sve saberemo, u tom trouglu mi smo donji. Nikoga ne prozivam, samo konstatujem jer su dva i dva četiri, nisu pet i nikada neće biti", zaključio je trener Slobode.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi