"Da sam se ja pitao, Coutinho nikada ne bi otišao iz Barce"

Nekadašnji tehnički direktor Katalonaca poručuje

"Da sam se ja pitao, Coutinho nikada ne bi otišao iz Barce"

Coutinho nikada nije trebao napustiti Barcelonu i otići na posudbu u Bayern, smatra bivši tehnički direktor Katalonaca Robert Fernandez.

Podsjetimo, Coutinho je u redove Barcelone stigao u januaru 2018. godine za nevjerovatnih 160 miliona eura, ali ni polovinu tog novca nije uspio da opravda kroz godinu i pol dana koliko je proveo na Camp Nou stadionu.

U ljeto prošle godine poslan je na posudbu u Bayern, a Fernandez, koji je igrao za Barcu od 1986. do 1990. godine, smatra kako ga se katalonski klub prerano odrekao.

"Ako gledamo ovaj Barcin tim, primjećujemo kako je potrebno nekoliko brzih ofanzivnih igrača. Dodavanje i dodavanje je dobro, ali potreban vam je kapacitet da uravnotežite, jer je nemoguće pobijediti ako samo dodajete loptu. Mislim da su Busquets,m Arthur, De Jong i Rakitić važni, ali i Coutinho koji nije nikada trebao otići".

"Barcelona se razlikuje od drugih, posjed i dobar tretman lopte se traže, a Coutinho ima izvanredan kvalitet. Često postiže golove, tako da mi nikada nije bilo jasno zašto je poslan na posudbu. Samo mu je trebalo pronaći pravu poziciju na terenu."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mislim da je za neke igrače potrebno strpljenje jer su oni ti koji mogu da odluče utakmice. Barcelona si ne smije priuštiti da pušta takve igrače jer takvi igrači tjeraju navijače na Camp Nouu da skaču sa njihovih sjedišta. Ne mogu govoriti iz perspektive finansija, ali na terenu mogu reći da je Coutinho pravi profesionalac, voli raditi. Ali, za igrača poput njega nije dobro kada sjedi na klupi jer izgubi fokus. On je poseban igrač. Da je odluka bila na meni, Coutinho nikada ne bi otišao", poručio je Fernandez.

Inače, u španskim medijima se pominje i mogućnost da će Coutinho u Barci dobiti novu priliku jer će se vratiti s posudbe ovog ljeta obzirom da Bayern ne namjerava dati 80 miliona eura kako bi otkupio njegov ugovor. Takva informacija sigurno bi zadovoljila Fernandeza.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi