Da se više ne špekuliše: Ronaldova budućnost je sada poznata

Ostaje u Realu uz bogati ugovor

Da se više ne špekuliše: Ronaldova budućnost je sada poznata

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo će i u narednim godinama nositi dres Real Madrida.

Premda su se proteklo vrijeme spominjale neke astronomske cifre koje bi navodno vlasnici PSG-a, Cityja i Uniteda platili za Ronalda, sada je sigurno da on ostaje u Madridu.

Kako javljaju španski mediji, Ronaldo će "ozbiljan dio karijere" provesti u Realu, a tek kasnije će razmisliti o SAD-u ili Kini. 

Ronaldo će u Realu, prema novom ugovoru, zarađivati 23 miliona eura neto, dok će Real uz to plaćati i porez, što će Kraljeve koštati duplo više.

To znači da će godišnje Real Ronalda zajedno s porezom plaćati 50 miliona eura, odnosno 250 miliona eura za pet godina. 

Portugalac ulazi u četvrtu deceniju života, ali tvrdi da je spreman igrati bar još 8-10 sezona. Ronaldo je dosad zarađivao 'samo' 18 miliona eura po sezoni, pa će postati najplaćeniji igrač svijeta.

Osim, naravno, ako Barca svom Leu Messiju ne da još bolje uslove, pošto bi i Argentinac trebao da potpiše novi ugovor s Kataoncima. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pred njima dvojicom je još dobrog nogometa, a nakon karijere će obojica da se kupaju u zlatu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi