"Da to želi, Salzburg bi već sutra mogao kupiti Ronalda"

Bivši igrač austrijskog tima tvrdi

"Da to želi, Salzburg bi već sutra mogao kupiti Ronalda"

E. Škorić

Njemački veznjak Oliver Kragl vjeruje da je Red Bull Salzburg sposoban da bilo kada kupi igrača kao što je Cristiano Ronaldo.

Kompanija za energetska pića počela je 2005. godine s investiranjem u nogomet, kada je kupila austrijski klub SV Austria Salzburg i od njega napravila najjaču ekipu Austrije koja godinama unazad igra evropska takmičenja, a danas se zove Red Bull Salzburg.

Od tada je Red Bull proširio svoje nogometno kraljevstvo tako što je preuzeo klubove poput New Yorka, Bragantina, Gane i Leipziga.

Potonji se probio kroz redove njemačkog nogometa kako bi postao kandidat za titulu u Bundesligi, a istodobno je eliminisao Tottenham, prošlogodišnjeg finalistu u Ligi prvaka, u osmini finala tog natjecanja.

Kragl, koji igra za Benevento u Seriji B, vjeruje da Red Bull ima moć kupiti čak i najpoznatiju i najveću zvijezdu Serije A, Ronalda-

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

"Red Bull Salzburg prisilio je evropske prvake Liverpool da daju sve od sebe na Anfieldu i remizirao je s Napolijem. Klub bi mogao, ako to želi, već sutra da kupi Ronalda. Mislim da bi Salzburg bio konkurentan i da je u Njemačkoj", kazao je Kragl, koji je dvije godine proveo u Salzburgu.

Nema sumnje da kompanija Red Bull ima enormne količine novca, ali teško je vjerovati da bi Portugalac pristao doći u Salzburg.

Top Komentari

Edin Merlin
Pa i ja tako mogu BMW M5 ...!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi