"Red Bull sutra može kupiti Cristiana Ronalda ukoliko to žele"

Ulažu ogroman novac u fudbal

"Red Bull sutra može kupiti Cristiana Ronalda ukoliko to žele"

E. Čaušević

Kompanija Red Bull je 2005. godine odlučila ući u svijet fudbala kupovinom austrijskog kluba Austria Salzburg.

Red Bull je u prethodnih 15 godina uložio veliku sumu novca u fudbal, te u ekipu Salzburga koja iz sezone u sezonu bilježi sve bolje rezultate. Ova kompanija kupila je i ekipu Leipziga koja je za svega nekoliko godina napravila nevjerovatan uspjeh.

Pored ovih klubova Red Bull je vlasnik i New York Red Bullsa, Red Bull Brasil, Red Bull Bragantino i Red Bull Gahna. Jasno je da su finansijski itekako moćni, a o tome je govorio i njemački fudblaer Oliver Kragl.

Kragl je igrao dvije godine u Austriji i ne krije da je oduševljen usponom ekipe Salzburga, ali i Leipziga. Trenutno igra u Italiji za Benevento i pokušao je javnosti na Apeninima dočarati koliko su finansijski moćne ekipe koje posjeduje Red Bull kompanija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Salzburg je u Ligi prvaka bio odličan ove sezone, ali šta reći za Leipzig koji je izbacio Tottenham u osmini finala. Red Bull je uložio ogroman novac u ove klubove i to sam vidio dok sam igrao u Austriji. Pa, oni mogu dovesti sutra Cristiana Ronalda da to žele. Imaju ogroman novac, ali ono što me oduševilo jeste da idu korak po korak i ulažu u mlade igrače, a ne u kupovinu silnih zvijezda kako bi bili ekipa koja će bljesnuti jednu sezonu i onda nestati sa scene", rekao je Kragl.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi