Dacourt pojačao Standard

Nakon otkaza u Interu

Dacourt pojačao Standard

Adnan Beganović

Nekadašnji francuski reprezentativac, Oliver Dacourt, nova je akvizicija Standarda. Belgijski prvak i francuski internacionalac dogovorili su saradnju do kraja ove sezone.

Standard nije imao namjere osvježavati svoj igrački kadar, no nakon povrede Stevena Defoura, koji će s terena odsustvovati najmanje tri mjeseca, bili su primorani krenuti u potragu za pojačanjem.

Rješenje su pronašli u iskusnom 34-godišnjem Francuzu, kojeg je Inter otpustio početkom ovog mjeseca. Dacourt je karijeru započeo u Strasbourgu, a osim Intera nastupao je još za Fulham, Everton, Lens, Romu i Leds United. Za francusku nacionalnu vrstu odigrao je 21 utakmicu te postigao jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.