Daily Mail: Ludnica u Sarajevu, navijači i na semaforima

Svi pišu o slavlju u Bosni i Hercegovini

Daily Mail: Ludnica u Sarajevu, navijači i na semaforima

Edmir Škorić

Na veličanstven način su jučer kadeti košarkaške bh. reprezentacije dočekani u Sarajevu.

Više od 50.000 ljudi okupilo se u centru Sarajeva, te su na taj način pozdravili nove evropske prvake.

Bh. kadeti jučer su bili top priča u medijima, kako u regionu, tako i u Evropi. Ugledni Daily Mail je na svom portalu objavio reportažu iz Sarajeva uz nekoliko fotografija.

"Mladi bh. tim je došao do prvog trofeja nakon pobjede nad Litvanijom 85:83. Igrači su imali fenomenalan doček po povratku u Sarajevo. Hiljade navijača postrojilo se na ulicama Sarajeva kako bi dočekali heroje i zaželjeli dobrodošlicu svojim mladim zvijezdama", navodi se u tekstu Daily Maila s naslovom: "Ljubitelji košarke preplavili ulice Sarajeva u Bosni kako bi proslavili uspjeh U16 košarkaške reprezentacije".

"Moglo se vidjeti kako navijači nose obilježja i nogometne nacionalne reprezentacije, mašu zastavama, te pale baklje. Igrači su bili oduševljeni zbog svega, vrištali su od uzbuđenja, bili su presretni zbog svega. Neki od navijača bili su i na semaforima i objektima", piše britanski list.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.