Dalić: Dečkima sam nakon zicera rekao da budu strpljivi

Hrvatski selektor nakon velike pobjede

Dalić: Dečkima sam nakon zicera rekao da budu strpljivi

Reprezentacija Hrvatske je upisala veliku pobjedu nad Argentincima u drugom kolu Grupe C Svjetskog prvenstva. Dalićevi izabranici su slavili sa velikih 3:0, te su osigurali plasman među 16 najboljih u Rusiji.

Svojim većim dijelom susret Hrvatske i Argentine nije bio toliko lijep, ali su Vatreni potpuno taktički razbili argentinske zvijezde, selektor Zlatko Dalić može biti ponosan nakon ove historijske pobjede.

"Čestitke mojim dečkima. Bila je ovo sjajna utakmica, jedna od najvećih u historiji Hrvatske. U svakom segmentu smo bili odlični. Odradili smo sve što smo trebali. Bili smo bolji od Argentine u svakom segmentu, sve zasluge idu mojim igračima", poručio je Dalić nakon susreta, pa se osvrnuo i na taktičku postavku.

Naime, Dalić je na ovoj utakmici odlučio od prve minute na teren poslati Marcela Brozovića, dok je protiv Nigerije mjesto u startnoj postavi zauzeo ofanzivac Andrej Kramarić.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Odlučio sam ubaciti Marcela jer je naš najbrži zadnji vezni. Cijela ekipa je bila sjajna... Dečkima sam nakon tri zicera u prvom poluvremenu rekao da budu strpljivi, znao sam da ćemo zabiti gol. Kada ovako igramo nema straha od rezultata", istakao je Dalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti