Dalić: Izbjegli smo Portugal, zadovoljan sam

Selektor Hrvatske

Dalić: Izbjegli smo Portugal, zadovoljan sam

E. Škorić

Hrvatski selektor Zlatko Dalić nije nezadovoljan današnjim žrijebom grupa za Euro 2020.

Hrvatska će u grupi igrati sa Engleskom, Češkom i pobjednikom play-offa Lige C (Škotska, Norveška, Srbija, Izrael).

"Zadovoljni smo. Rekli smo da nema idealne grupe i da ne možemo birati. Moja želja je bila da izbjegnemo Portugal, to smo i izbjegli. Mislim da realno možemo proći dalje, to je i naša ambicija", rekao je Dalić, pa je dodao:

"Nama je prva utakmica najvažnija, igra se na Vembliju sa Engleskom, ne može biti bolje i ljepše, barem za nas. Nakon toga slijede dvije lakše utakmice u kojima moramo tražiti svoju šansu, mada ekipe iz četvrtof šešira su nezgodne, posebno Srbija. Tu su i Škoti koji su domaćini. Ako oni prođu, mi igramo protiv dva domaćina kao gosti".

Inače, mečevi se u ovoj grupi igraju u Londonu i Glasgowu.

Top Komentari

Amarinho
Hrvatska protiv hrvatske, To bi bilo brisantno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi