Dalić: Izgubili smo muški
Dalić je preuzeo selekciju Hrvatske u teškim trenucima, ali ih je uspio odvesti do finala Svjetskog prvenstva gdje su poraženi od Francuske. Nekoliko mjeseci kasnije ispadaju iz A divizije Lige nacija (Foto: EPA)

Selektor Hrvatske nakon poraza od Engleza

Dalić: Izgubili smo muški

M. Šljivak

"Izgubili smo muški", riječi su hrvatskog selektora Zlatka Dalića nakon poraza od Engleske na Wembleyju.

Vatreni su izgubili sa 2:1 i napuštaju A ligu, ali Dalić nije nezadovoljan i ističe da je ovo sjajna godina hrvatskog fudbala.

"Bila je ovo borbena i muška utakmica. Nije bilo tako loše, jer smo ipak igrali sa Englezima na Wembleyju. Bilo je grešaka, primili smo dva gola iz prekida, ali ne damo se. Iza nas je sjajna godina hrvatskog fudbala. Napravili smo sjajan temelj za budućnost. Izgubili smo muški večeras", rekao je Dalić.

Povrede su krojile sastav Hrvatske i ovaj duel su propustili Ivan Rakitić i Mateo Kovačić i to je večeras možda odigralo i ključnu ulogu u današnjem meču.

Top Komentari

hr hb
DALIĆU GLAVU GORE VI STE PONOS NACIJE I OVA GODINA JE BILA JEDNA OD NAJBOLJIH ODKAD JE HRVATSKE. NE SUMJAM DA CES NAS ODVESTI NA EUROPSKO PRVENSTVO JER TO ZASLUZUJEMO I IGRAMA I IGRACIMA KOJE IMAMO
13 30
Naser
HAJ SAD UMRI MUSKI..BLEE LIGA
17 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi