Ludnica na Wembleyju: Kane srušio Hrvatsku i poslao je u ligu B!
Nevjerovatan meč odigran je na legendarnom Wembleyju. Šanse su se redale sa obje strane i na kraju smo mogli zaista uživati u ovoj utakmici (Foto: EPA)

Vatreni prokockali vodstvo

Ludnica na Wembleyju: Kane srušio Hrvatsku i poslao je u ligu B!

M. Šljivak

Reprezentacija Engleske pobijedila je Hrvatsku sa 2:1 u susretu Lige odigranom na Wembleyju i osvojila je prvo mjestu u grupi, dok je Hrvatska ispala u B ligu.

Iako je Engleska dominirala u prvom poluvremenu Rebić je krivac što Vatreni nisu imal prednost nakon dvije minute igre jer je promašio prazan gol sa 20-ak metara nakon što je Pickford izletio u prazno.

Nakon toga je uslijedila opsada gola Hrvatske koja nije imala pravi odgovor na igru Gordog Albiona. Sterlingu je prvo Kalinić skinuo zicer, a zatim je udarac Kanea sa samo tri metra otišao preko gola.

U 16. minuti meča još jedna velika šansa za Englesku. Sterling ponovo bježi Jedvaju i Lovrenu, Kalinić izbacuje, ali lopta dolazi do Kanea. Engleski napadač šutira, ali Jedvaj sa gol-linije izbacuje loptu.

Do kraja prvog poluvremena još dvije šanse za domaću selekciju. Chilwell je imao dobar šut, Kalinoć brani, a u 40. minuti je Barkley u šansi, ovog puta šutira u spoljni dio mreže.

Na odmor se otišlo bez golova, ali u nastavku smo ponovo vidjeli zaista odličan meč.

Hrvatska je u 57. minuti jednu od rijetkih šansi iskoristila. Kramarić je primio loptu u kaznenom prostoru i kada se činilo da se spetljao uspijeva šutirati i matirati Pickforda za prednost Vatrenih od 0:1.

Englezi su se potom otvorili, pa je Hrvatskoj ostalo dosta šansi za kontre. Perišić i Vlašić su imali odlične šanse za drugi gol, ali nisu iz dobrih pozicija uspjeli da zabiju.

Kazna za promašaje je stigla u 78. minuti. Pogriješio je Jedvaj, Kane šutira, a lopta dolazi do rezerviste Jesseja Lingarda koji pogađa za 1:1.

Do kraja je Engleska pojurila po pobjedu koja im je jedino odgovarala u ovom meču, a nakon što je Hrvatska promašila još jednu veliku šansu u 85. minuti Engleska stiže do vodstva. Ponovo je loše reagovala odbrana Hrvatske, a Harry Kane pogađa za 2:1.

Ovo je bio i konačan rezultat meča, pa će Hrvati za dvije godine igrati u Ligi B, dok su Englezi osvojili prvo mjesto u grupi.

Liga nacija:

Engleska - Hrvatska 2:1

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Top Komentari

Semberija
Sad ce to biti derbi u grupi B Hrvatska- Stbija
41 1
Benjamingst
Hrvati velesila DOMINACIJA 4:10 u golovima....
31 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi