Dalić: Kome se ne sluša ta pjesma, neka zatvori prozor i gleda Big Brother

Hrvatski selektor o "Lijepa li si"

Dalić: Kome se ne sluša ta pjesma, neka zatvori prozor i gleda Big Brother

Edmir Škorić

Hrvatski selektor Zlatko Dalić u petak je stigao u Koprivnicu gdje je potpisao ugovor o saradnji s jednom domaćom kompanijom.

Nekoliko stotina radnika dočekalo je Dalića, kao i članovi Uprave, a on je još jednom govorio o velikom uspjehu koji je napravio s Hrvatskom u Rusiji.

"Još nisam svjestan što se događa oko mene i što je hrvatska nogometna reprezentacija napravila na Svjetskom prvenstvu", rekao je Dalić pred okupljenim radnicima.

"Bio sam optimist, ali nisam očekivao ovako velike stvari. U glavi mi je bila samo prva utakmica protiv Nigerije i prolazak grupe što nam se nije dogodilo posljednjih dvadeset godina. Danas sam preponosan jer naši dečki su svakom utakmicom postajali snažniji. Tvorili su zajedništvo koje je prešlo na ulicu, kvart, grad pa na cijelu Hrvatsku koja je pokazala da ima zajedništvo, da je ponosna i prkosna", izjavio je Dalić koji je dočekan pjesmom Lijepa li si.

"To je pjesma koja govori o domoljublju, ljubavi i zajedništvu i nema je pravo niko uzeti. Onaj kome se to ne sviđa, ko to ne sluša, neka zatvori prozor i gleda Big Brother", rekao je Dalić

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

Adde
E moj Daliću. Bio si veliki čovjek ali si mnogima pao u očima. Pjesma sama po sebi je lijepa dok se spominju dijelovi Hrvatske. Slavonija, Dalmacija itd...al kad se u pjesmi spominje nepostojeća tvorevina herceg-bosna to je onda druga stvar. Asocira na cijepanje BiH i prisvajanje hb Hrvatskoj. Pjesmu pjeva kontroverzna osoba koja podržava tu tezu o stvaranju hb i rušenju BiH. HB nikad nije postojala niti je bila priznata. Dio glavešina tkz hb je završio u Hagu. Zato je to problem te pjesme ako to nisi skonto dosad.
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti