Dalić pozvao 23 igrača, odziv četvorice pod znakom pitanja

Hrvati krajem mjeseca igraju u Dohi

Dalić pozvao 23 igrača, odziv četvorice pod znakom pitanja

A. Čaušević

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić je objavio spisak igrača na koje planira računati u predstojećim prijateljskim mečevima.

Hrvatska bi krajem mjeseca u Dohi trebala igrati mečeve protiv Švicarske i Portugala, ali je održavanje turnira na kojem će još nastupiti Belgija upitan.

Dalić je za martovsko okupljanje pozvao 23 igrača s tim da je odziv četvorice koji nastupaju u Seriji A pod znakom pitanja. U pitanju su Marcelo Brozović, Ante Rebić, Mario Pašalić i Milan Badelj.

Naime, katarske vlasti su odredile obavezni karantin od 14 dana za sve putnike koji dolaze iz Italije ili su boravili u toj zemlji u protekle dvije sedmice.

Pozive su dobili sljedeći igrači:

Golmani: Dominik Livaković (Dinamo), Lovre Kalinić (Toulouse), Simon Sluga (Luton Town)

Odbrana: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Liverpool), Tin Jedvaj (Augsburg), Mile Škorić (Osijek), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Borna Barišić (Rangers), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Dario Melnjak (Rizespor)

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Mario Pašalić (Atalanta)

Napadači: Ivan Perišić (Bayern), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo)

Dalić je odlučio da pošalje i devet pretpoziva koje su dobili: Marko Rog (Cagliari), Filip Bradarić (Celta), Ivo Grbić (Lokomotiva), Josip Juranović (Hajduk), Domagoj Bradarić (Lille), Filip Benković (Bristol City), Mislav Oršić (Dinamo), Mirko Marić (Osijek) i Antonio Mirko Čolak (Rijeka).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi