Hrvatska ima veliku brigu pred Euro, priznao je to i Dalić

HNS pažljivo prati situaciju

Hrvatska ima veliku brigu pred Euro, priznao je to i Dalić

Admin Čaušević

Tri sedmice uoči prvog reprezentativnog okupljanja u 2020. godini u selekciji Hrvatske imaju veliku brigu. 

Hrvatska 26. i 30. marta treba odigrati utakmice u Kataru protiv Portugala i Švicarske, ali zbog epidemije koronavirusa odlazak u zemlju Perzijskog zaljeva je pod znakom pitanja.

Da postoji briga priznao je i selektor Vatrenih, Zlatko Dalić koji smatra da bi otkazivanje turnira u Kataru bio težak udarac za hrvatsku selekciju.

"Nadam se da nećemo morati otkazati Katar, to nikako ne bi bilo dobro. Nastala bi šteta, puno bismo izgubili jer smo dogovorili jake utakmice, a to Hrvatska treba i zaslužuje. Nadam se da će sve ipak biti u redu i da ćemo spremni dočekati Euro. Nadam se da do odgode neće doći", rekao je Dalić za Index.hr.

"Utakmice u Kataru su jako važne za nas prije Europskog prvenstva, ne bi bilo dobro da dođe do promjene ili odgode turnira. Računamo da ćemo se u Kataru spremati za Euro. Spremamo se kao da igramo, ali moramo biti oprezni, pratit ćemo situaciju. U ovom momentu ne znamo hoće li moći organizovati nešto drugo u tom periodu, teško je o tome sada govoriti. Nadam se da idemo u Katar", dodaje Dalić.

Hrvatska uoči Evropskog prvenstva ima dogovorene još dvije prijateljske utakmice. Protiv Turske u Osijeku te Francuske u Parizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi