Sad su napali čovjeka u Messijevom dresu i nikad više - dobili su batine za pamćenje

Nije to bio baš pametan potez

Sad su napali čovjeka u Messijevom dresu i nikad više - dobili su batine za pamćenje

Edmir Škorić

U osmini finala Liga kupa sinoć su snage odmjerili Dannas i Inter Miami, a susret je završio rezultatom 4:4 uz nove majstorije Lionela Messija, koji od dolaska u Sjedinjene Države briljira.

Dallas je na Toyota stadionu vodio 4:3 i bio jako blizu osmine finala, no pet minuta prije isteka 90. minuta Messi je iz slobodnog udarca sa oko 20 metara donio Inter Miamiju izjednačenje.

[twitter]https://twitter.com/Ziad_EJ/status/1688403199873392640[/twitter]

Messi je majstorskim golom utakmicu odveo u penale, gdje je Inter Miami došao do trijumfa i plasmana dalje. Za goste su pogađali s bijele tačke Messi, Busquets, Campana, Miller i Cremaschi, dok su za Dallas sigurni bili Arriola, Quignon i Ferreira, a tragičar je bio Pomykal koji je u drugoj seriji promašio penal što je na kraju i odlučilo pobjednika.

U kakvoj formi igra Messi najbolje pokazuje statistika. Naime, od dolaska u Inter odigrao je četiri utakmice i uspio je zabiti čak sedam golova, te je upisao i jednu asistenciju.

Nakon spomenute utakmice, došlo je do fizičkog okršaja među nekolicinom navijača, pa se tako pojavio i snimak na Twitteru koji je brzo dosegao stotine hiljada pregleda.

Oglasi

Na snimku se mogu vidjeti trojica muškaraca i jedna žena kako razmjenjuju udarce šakama. Napominje se i da nije bilo intervencija niti zaštitara niti drugih simpatizera koji bi zaustavili ovaj obračun.

U videu koji je objavljen, muškarac u dresu s brojem 10 argentinske reprezentacije sukobljava se s još dva navijača šakama, dok žena - ona bi bila ta koja je pratila navijača koji je nosio Messijev dres - pokušava udariti jednog od napadača.

Snimak traje devet sekundi i na osnovu njega se mogla vidjeti superiornost Messijevog fana u odnosu na ostala dva muškarca, s tim da nije poznato šta se sve kasnije desilo.

Nije uobičajeno za utakmice MLS-a da se navijači fizički obračunavaju, no očito je u ovom slučaju postojao dobar razlog da dođe do razmjene udaraca. Nadajmo se da je na kraju sve u redu sa akterima ove borbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi