Nova tragedija na stadionu: Doktori bespomoćni, ugašen je život još jednog mladog fudbalera
Foto: Facebook

Tuga u Poljskoj

Nova tragedija na stadionu: Doktori bespomoćni, ugašen je život još jednog mladog fudbalera

E. Ganibegović

U posljednje vrijeme smo svjedoci sve učestalijih smrti mladih sportista, a danas upravo jedna takva vijest dolazi iz Poljske gdje je preminuo mladi golman.

Damian Pawlewicz, igrač amaterske momčadi Albatros Brico Depot, srušio se tijekom utakmice humanitarnog turnira u Poljskoj.

Doktori su pokušali da ga vrate u život, ali su bili bespomoćni i 19-godišnjak je preminuo.

Njegov život nije bio ispunjen samo ljubavlju prema fudbalu, već i željom da pomaže drugima. Bio je član Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

"Jučer, pomažući drugima, 19-godišnji prijatelj Damian Pawlewicz kolabirao je tijekom humanitarnog fudbalskog turnira. Nakon što je prevezen u bolnicu, preminuo je. Igrao je za OSP Pluskowesy", napisano je na Facebooku vatrogasnog društva.

Također je objavljeno da su u znak počasti poginulima sve postrojbe Dobrovoljnog vatrogasnog društva u zemlji na minutu uključile sirene.

Oglasi

[facebook]https://www.facebook.com/Zwiazek.OSP.Rzeczypospolitej.Polskiej/posts/pfbid0nZ5dQzYjJ8gBSnJ9iqDjNSStLfssCkPxzNtRsLXm3wkSgPCmr6Soumf5kWBryhDul[/facebook]

"Ne možemo vjerovati da smo izgubili našu ikonu. Svi znaju kakav je Damian bio igrač. Ostavio je karakter i srce na terenu kao malo ko. Često je nagrađivan kao najbolji golman turnira ili lige", komentar je na stranici njegovog kluba.

"Nedostajat će nam izazivati Damiana kada izgubimo 7:0. Šaljemo saučešće tvojim najmilijima. Mumek, gdje god bio, bila nam je čast dijeliti teren s tobom. Hvala i nećemo te zaboraviti", dodali su.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

[facebook]https://www.facebook.com/AlbatrosFA/posts/pfbid028jp75bJjR7NNKGeYHW534kjwniJBE8Qj4n5x6vvozpF6Tc38AhK11FjBfFxYBQNMl[/facebook]

Nažalost, ovo je samo jedan u nizu ovakvih slučajeva u posljednje vrijeme te je pravo pitanje zašto do smrti mladih sportista dolazi ovako često. 

Top Komentari

HamzaVojvoda
Samo narod da vam sudi od politicara doktora medija svi koji ste sirili laze o pandemiji i spasonosnim vakcinama. Sve vas objesit javno treba na po trga u svakom gradu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi