"Hazard nikad nije bio profesionalac, plate ga toliko novca, a on dođe debeo u klub"
Foto - EPA

Duff kritikovao Belgijanca

"Hazard nikad nije bio profesionalac, plate ga toliko novca, a on dođe debeo u klub"

Midhat Šljivak

Eden Hazard već je gotovo dvije godine član Real Madrida, ali nije opravdao cijenu od 100 miliona eura, koliko su Kraljevi platili za njega.

Belgijanac je početkom juna 2019. godine predstavljen kao novo pojačanje Kraljeva, 13. juna ga je na Santiago Bernabeu dočekalo 50.000 navijača.

Međutim, brojne povrede su unazadile Hazarda u dresu Reala. Imao je čak 11 povreda u nepune dvije sezone, a nekadašnji fudbaler Chelseaja Damien Duff, tvrdi da je to zbog nesportskog života.

Duff smatra da Hazard nikad nije bio istinski profesionalac u svom poslu i imao je oštar nastup prema njemu.

"Ima 30 godina, ima samopouzdanje u svoj dribling, u svoje iskustvo, ali svi znamo šta slijedi nakon 30. godine", rekao je Duff i nastavio je:

"Hazard nikad nije bio vrhunski profesionalac. Nikad nije radio kao Messi ili Cristiano Ronaldo. Da jeste, vjerovatno bi bio rame uz rame s njima".

Nije se tu zaustavio nekadašnji irski fudbaler.

"Plate te toliko novca, kao pravu zvijezdu, a ti se pojaviš u Realu s viškom kilograma, debeo - nazovite to kako hoćete. Ne volim uperivati prstom, ali imao je 11 povreda. Jedva da je igrao, a da bi se vratio iz toga moraš biti veliki profesionalac", rekao je Duff.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hazard je za Real Madrid nastupio samo 38 puta u gotovo dvije godine od dolaska i postigao je četiri gola.

S druge strane Duff je najbolje trenutke karijere imao u Chelseaju, gdje je igrao od 2003. do 2006. godine, a igrao je još za Blackburn, Newcastle, Fulham i Melbourne City.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
I ko je ovde levat?
1 0
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
20 mil Hazard vrijedi, 100mil max igrac vrijedi i to Ronaldo i Messi u najboljim danima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi