Kasum: Ne smijem da potvrdim, a ne želim da demantujem

Komentar na prestanak Namovog investiranja u Sarajevo

Kasum: Ne smijem da potvrdim, a ne želim da demantujem

Admin Čaušević

FK Sarajevo se nalazi u nekoj vrsti tranzicionog perioda kada je u pitanju promjena vlasničke strukture višestrukog prvaka BiH. 

Vijest iz Vijetnama od prije 15-ak dana o prestanku ulaganja Ngyuen Hoia Nama u FK Sarajevo se danas munjevitom brzinom proširila bh. medijima.

"Prestanak ulaganja u sarajevski tim za mene je šteta. Ali sa trenutnom situacijom, u posljednje tri godine nismo uspjeli provesti ciljeve, posebno po pitanju sportskog segmenta. Ništa se ne može učiniti kada na takmičenjima nema gledalaca, nema prihoda od oglašavanja, televizijskih prava, ulaznica, sve je nepredvidivo", obrazložio je Nam te izrazizo žal zbog odluke:

"Jako sam tužan, nisam spavao skoro mjesec dana. Bio je to veliki san, ali nisam ga mogao ispuniti i moglo bi se reći da je neočekivano prekinut. Ali sa ljubavlju prema nogometu općenito, ljubavi prema vijetnamskom fudbalu i ljubavi prema gradu Sarajevu nikada se neću promijeniti. Teško je reći unaprijed, ali vjerujem da, ako se vratim fudbalu, određenom klubu, ukoliko stvari postanu bolje, i dalje ću birati Sarajevo."

SportSport.ba je kontaktirao predsjednika Upravnog odbora FK Sarajevo, Damira Kasuma, koji nam je dao kratak komentar na vijesti iz Vijetnama.

Oglasi

"Ne smijem da potvrdim, a ne želim da demantujem", kratko nam je kazao Kasum.

Ipak, navijači Bordo kluba nemaju razloga za preveliku brigu. Kako SportSport.ba nezvanično saznaje FK Sarajevo je već neko vrijeme u pregovorima s potencijalim investitorima.

Pregovarački procesi su u toku, a više informacija će javnosti biti dostupno kada sve bude završeno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nam je većinski vlasnik Sarajeva bio nešto duže od dvije godine. Za taj period Bordo tim je osvojio dvije titule prvaka BiH te dva nacionalna Kupa. Ostvareni su i zapaženi rezultati na eurosceni, a izdvaja se plasman u play-off Europa lige gdje je nepremostiva prepreka bio Celtic.

Inače, nova sezona za Sarajevo počinje u četvrtak, 8. jula gostovanjem ekipi Milsmija u Konferencijskoj ligi. Revanš susret će se igrati 15. jula na stadionu Asim Ferhatović Hase s početkom u 21 sat.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Da se zahvalim Sabrinici i upravi - kad citam ove vjesti zadnjih par sedmica , derem svaki dan tablete za smirenje i za poviseni krvni pritisak . Dolaze crni dani i kriza . Namova konpanija od pocetka korona virusa lose posluje, tako da se ovo moglo i ocekivati , a to da on nespava vec mjesec dana samo se covjek moze nasmijati - samo treba uci na njegov instagram Pa da vidite kako taj uziva - jednostavno nema vise para za bacanje
13 3
GiS
Plava fekalija izasla iz rupe, jos ih pokriva urin od maja kad smo ih iskarali.. Polako samo, nece dugo vremena trebati da se vrate u rupe :)
7 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti