Petev poslao dva naknadna poziva

Slijede dva prijateljska meča

Petev poslao dva naknadna poziva

S. Mlaćo

Selektor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev naknadno je pozvao još dva igrača koji će konkurisati za prijateljske susrete sa Crnom Gorom i Danskom.

Pozivi su upućeni Vladanu Daniloviću, članu portugalske ekipe CD Nacional koji gotovo nikako ne dobija šansu u tom klubu, te kapitenu FK Tuzla City Ajdinu Nukiću.

Danilović je do sada dva puta nastupio za „A“ tim u novembru prošle godine u utakmicama UEFA Lige nacija protiv Holandije i Italije, dok je za Nukića ovo prvi poziv u našu seniorsku selekciju.

Susrete protiv Crne Gore i Danske zbog povreda propustiće Miroslav Stevanović, Gojko Cimirot i Sead Kolašinac.

„Svi igrači su mi se javili, kazao je jučer selektor Petev i dodao: Razgovarali smo otvoreno ne samo o povredama, već i o drugim stvarima. Iskreno mi je žao zbog povreda ali sam osjetio da i njima nije svejedno što će propustiti ove utakmice. Ipak, gledam pozitivnu stranu a to je, da će priliku dobiti mlađi igrači. Ovo je za njih odlična šansa da pokažu koliko mogu i šta znaju. Normalno je da poslije naporne sezone, dođu povrede, samo se nadam da će se brzo oporaviti, odmoriti i biti spremni za septembarske duele.”

Spisak igrača:

Oglasi

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

Odbrana: Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Darko Todorović, Jusuf Gazibegović, Sead Kolašinac, Branimir Cipetić, Eldar Ćivić.

Vezni: Gojko Cimirot, Stjepan Lončar, Amir Hadžiahmetović, Andrej Đokanović, Rade Krunić, Dario Šarić, Adi Nalić, Dino Beširović, Almedin Ziljkić.

Napad: Miroslav Stevanović, Luka Menalo, Ermedin Demirović, Smail Prevljak.

Duel protiv Crne Gore na programu je 2. juna na Grbavici, dok se meč protiv Danske igra četiri dana kasnije na stadionu Brondby.

Podsjećamo, bugarski stručnjak Ivaylo Petev izabran je za novog šefa struke reprezentacije Bosne i Hercegovine u januaru ove godine na sjednici Izvršnog odbora. Čelni ljudi Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine su tako izabrali Peteva za nasljednika Dušana Bajevića.

Bugarin je do sada na tri utakmice predvodio naš tim. Debi je imao u gostima u Finskoj (2:2), a novi remi je zabilježio u prijateljskoj utakmici sa Kostarikom u Zenici kada golova nije bilo.

Jedini poraz na klupi reprezentacije BiH mu je nanijela Francuska koja je minimalnim rezultatom slavila na Grbavici krajem marta.

Promo

Top Komentari

Brazuka
Danilovic ne igra već mjesecima. Sram te bilo peteve, počeli ste praviti cirkus. Sjeme vam se zatrlo aBd
12 1
JJRamzes
Ove kvalifikacije ce biti gore od predhodnih i to ubjedljivo
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti