Damir Sadiković napravio fantastičan potez: Član Željezničara postao i sin legendarnog Rivalda!

Odlučio da pomogne klubu

Damir Sadiković napravio fantastičan potez: Član Željezničara postao i sin legendarnog Rivalda!

E. Čaušević

FK Željezničar nedavno je saopštio da se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji i da su dugovanja ovog kluba oko sedam miliona KM.

Nakon toga navijači Željezničara odlučili su pokrenuti kampanju oko članskih kartica kako bi pomogli finansijski svom klubu, a odziv je bolji od očekivanog.

Cilj je da se dostigne broj od 10.000 aktivnih članova Željezničara, a u svega nekoliko dana već ta cifra je došla do broja od 6.000 navijača koji su se učlanili ili obnovili svoju članarinu u sarajevskom klubu.

U ovu akciju uključili su se i mnogi bivši fudbaleri Željezničara, a među njima je i Edin Džeko koji je pored sebe učlanio i ostale članove svoje porodice.

No, danas se u centru pažnje našao dojučerašnji veznjak ovog kluba Damir Sadiković koji je trenutno član poljske Craovie u koju je otišao u oktobru ove godine upravo iz Željezničara.

Naime, Sadiković je obnovio svoju članarinu u klubu u kojem je ponikao, ali je s ovom akcijom upoznao i svoje saigrače iz Cracovije koji su sve iznenadili svojim sjajnim potezom jer su odlučili da pomognu Željezničaru.

Pored Sadikovića tako su članovi Željezničara danas postali još Matej Rodin, Rivaldinho (sin Rivalda), Segiu Hanca, Jakub Jugas, Van Amersfoort Pelle, Karol Niemczycki, Otar Kakabadze, Lukaš Hroššo, Luis Rocha, Cornel Rapa, Michael Siplak, Mathias Hebo Rasmussen, Filip Piszcek, Filip Balaj i David Jablonsky.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Damir Sadiković, bivši igrač i porodično veliki Željovac, upoznao je saigrače iz Cracovie sa sjajnom akcijom članstva Željinih navijača, a veliki broj njih se odazvao i putem interneta su uplatili članarinu", saopštili su iz Željezničara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Neddim1
Hoce li mi neko objasniti zasto se pitari najvise javljaju, zasto kmece? Dobili su ime pitari, jer su 1946. davali burek raji da dodju na stadion, jer su bili novokomponavani FK Torpedo. Nedavno ih je Vincent Tan kupio upravo da bi ih spasio ovog danas sto Zeljo prolazi. Stvarno mi nije jasno, da li su to kompleksi sta je to?
28 11
Adi1921
Bravooo Dado, majstore, to ocekujemo i od ostalih Željovaca!
22 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti