Vrhovac potpisao, čeka ga sjajna sredina i novi izazovi
Vrhovac u društvu sa zastupnikom Kupreškićem i Matom Crnčevićem

Trenutno na pripremama u Antaliji

Vrhovac potpisao, čeka ga sjajna sredina i novi izazovi

S. Mlaćo
Sada već bivši član Željezničara Vedran Vrhovac karijeru će nastaviti u rumunskom drugoligašu FC Petrolul Ploiesti.

Sada već bivši član Željezničara Vedran Vrhovac karijeru će nastaviti u rumunskom drugoligašu FC Petrolul Ploiesti.

Petrolul se sprema u Antaliji gdje se Vrhovac i priključio prije nekoliko dana, a njegov zastupnik Josip Kupreškić za SportSport.ba je potvrdio da je transfer realiziran još u srijedu te da će Vrhovac zvanično biti predstavljen za vikend, kada stiže predsjednik ovog kluba.

Mladi defanzivac u Željezničaru je pružao kvalitetne partije, stigao je i do dresa reprezentacije BiH, a na kraju polusezone odlučio je napustiti Grbavicu, te Plavima oprostiti veliki dio dugovanja.

Našao se na meti nekoliko klubova iz naše zemlje te inostranstva, no na kraju se odlučio za ambiciozni Petrolul koji će naredne sezone gotovo sigurno igrati u elitnom rangu rumunskog nogometa za nešto više od četiri mjeseca, s obzirom da trećeplasiranom timu bježe devet bodova.

Vrhovac je u Petrolulu dočekan kao veliko pojačanje, saznajemo da će biti najplaćeniji nogometaš kluba i nema sumnje da je napravio sjajan potez za daljnji tok karijere.

Oglasi

Sports stadiums: Ilie Oana stadium - Romania

Petrolul u Rumuniji ima veliku i stalnu bazu navijača, a domaće susrete igra na prelijepom nogometnom zdanju koje nosi naziv Ilieo Oana. Radi se o stadionu UEFA 4 kategorije na kojem se mogu igrati utakmice UEFA Liga Evrope te utakmice grupne faze UEFA Lige prvaka.

Otvoren je u septembru 2011. godine te ima kapacitet od 15.073. gledalaca.

Vrhovac se u pauzi od treninga u Antaliji družio sa svojim zastupnikom Josipom Kupreškićem te bivšim saigračem iz FK Željezničar Matom Crnčevićem koji je dres kluba sa Grbavicem zamijenio dresom kazahstanog Aktobea, te nam kratko kazao da se raduje novim izazovima.

 

 

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Brazuka
Sretno momče
3 0
PlavoBijeli1921
Kad rumunski drugoligaš ima ljepši moderniji stadion,bolje uslove i ovoliko veću brojku navijača od naše prve lige trebamo se pitati gdje smo i ko smo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti