Damjanović: Ko ne može dati maksimum za Čelik, ne treba se ni baviti nogometom
Damjanović će imati zadatak da vrati Čelik u gornji dio tabele, ali i da nastavi promociju mladih igrača s Bilinog polja

Predstavljanje novog šefa struke kluba s Bilinog polja

Damjanović: Ko ne može dati maksimum za Čelik, ne treba se ni baviti nogometom

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

U prostorijama kluba s Bilinog polja danas je predstavljen novi šef struke NK Čelik iz Zenice, Dario Damjanović, kako je naš portal najavio prošlog petka. Ovaj stručnjak preuzeo je klupu Zeničana jučer, kada je i odradio prvi trening s ekipom.

Danas su se medijima obratili Generalni direktor Emir Ćerim, koji je odgovarao na pitanja novinara u vezi izbora novog trenera, te ostalim dešavanjima u klubu, te noi šef stručnog štaba Dario Damjanović.

„Kao što sam ranije rekao rastali smo se s Arminom Duvnjakom nakon serije loših rezultata i ponudili smo mu ostanak u klubu odnosno omladinskom pogonu jer je puno zadužio naš klub i iznimno smo mu zahvalni što je uradio za Čelik, nadam se da će ostati u klubu i preuzeti neko mjesto u omladinskom pogonu. Kada je u pitanju Dario Damjanović, naša je želja bila da trojac Hukić-Kamberović-Nurković završe polusezonu na klupi našeg kluba, ali zbog zdravstvenih problema gospodina Nizaha Hukića i njegovih velikih obaveza u omladinskom pogonu, Kamberović također nije imao želju da bude glavni trener, kao i Nurković, koji se želi u potpunosti da posveti radu s golmanima, s tim u vezi morali smo hitno reagovati i pronaći novog trenera. Pregovarali smo sa nekoliko imena, između ostalog sa Buzom i Divkovićem, moram istaći da nismo nažalost ostvarili kontakt sa Pavićem. Jednostavno ne želimo da ponovo se provlačimo kroz istu priču, da nam treneri s tribina vode ekipu jer još nemamo odblokiran račun i smatramo da bi to bilo neozbiljno da dovodimo nekoga, a da mu ne možemo pružiti najbolje uslove za rad. Dario je bivši reprezentativac BiH, igrao je za Čelik, zna kako je nositi nas dres, brzo smo se dogovorili i njegov zadatak će biti sigurno forsiranje naših mladih igrača, te procjena ekipe, odnosno analiza na kraju ova četiri kola kako bismo znali čime ćemo raspolagati u nastavku sezone. Nadam se pobjedi u Bihaću i onda spektaklu protiv Zrinjskog naredne sedmice na Bilinom polju“, kazao je Ćerim.

Novi trener svjestan je gdje je došao i koliko će mu biti teško, ali ne traži alibi i svjestan je da ga čeka dosta rada, ali će biti ustrajan u tome da su igrači disciplinovani, te da igraju samo oni koji su najbolji.

„Zahvalio bi se pomoćnicima koji su odradili ovu utakmicu protiv Slobode, koja je završila na najbolji mogući način. Pozitivan šok je donijeo ta tri boda sigurno. Moram se zahvaliti i prethodnom treneru Arminu Duvnjaku, napravio je sjajne stvari u klubu i zadužio je Čelik, hvala i njemu na svemu i njegovi rezultati se sigurno moraju poštovati i cijeniti. Čelik je prošao najgore dane, bio je pred gašenjem sada je na nekom dobrom nivou, ali i da se svi uozbiljimo počev od mene pa dalje, da svi dignemo ljestvicu još više. Znam šta me očekuje i prihvatiti odgovornost, bio sam trener u prethodne tri godine u ovom rangu takmičenja i poznajem stanje u istoj. Imam kratko vrijeme da nešto promijenim, ali učinit ćemo sve da prije svega završimo ova četiri kola na najbolji mogući način. Volim da radim, ambiciozan sam i želim da svi budu uz klub, a posebno uz ovu djecu koja dolaze“, istakao je Damjanović.

Osvrnuo se na ekipu, te statuse Karića i Salčinovića, ali naredno gostovanje u Bihaću, gdje će Čelik nastupiti dosta oslabljen

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

„Sigurno da ekipa nije ono što mene zadovoljava, ali Čelik dolazi iz nižeg ranga, znam da su priključeni i juniori što mi je izuzetno drago. Želim da imamo sponu između iskusnijih i mlađih igrača jer to je jedini put da ti mlađi sazriju. Kada je u pitanju Karić on je blizu oporavka od povrede jer ne želim da se tako iskusan igrač ponovo povrijedi. Znam za Karića, to je ozbiljan igrač i računam na njega, što se tiče Salčinovića, sa njim sam jučer obavio razgovor, pojavio se na treningu, objasnio sam mu da će kod mene igrati najbolji bez obzira na ime i prezime, da li je mlad ili star. Želim da svi dolaze na vrijeme na treninge i da daju sve na sebe na treninzima nemam ja nikakav problem da stavim takve u ekipu. To za mene nije tabu tema, ko dobro trenira, ko zna preuzeti odgovornost taj će i igrati. Kada je u pitanju Jedinstvo sigurno da imamo problema sa izostancima igrača što zbog povreda ili kartona, ali ne trebamo tražiti alibi. Garantujem jedno, a to je ko god istrči u Bihaću da dadne svoj maksimum, a ja ću za njih odgovarati. Ja vjerujem da i onaj 18 ili 19 igrač moraju dati svoj maksimum u dresu Čelika, a ako to ne mogu igrači onda se ne trebaju ni baviti fudbalom“, kazao je Damjanović.

Novi trener Čelika svoj debi imat će već u subotu na teškom gostovanju u Bihaću. Zeničani nakon 11.kola zauzimaju deveto mjesto sa 15 bodova na svome kontu

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1695121092
Takoe!!! il nek ginu na terenu il nek idu iz kluba setaci nam ne trebaju
0 0
Convict
Ili si lav ili nisi... idemo likCe.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi