Luka Damjanović novi golman Zvijezde 09

Bivši golman Krupe

Luka Damjanović novi golman Zvijezde 09

Esmer Oštraković

Uprava Zvijezde 09 nastavlja sa pravljenjem ekipe za narednu sezonu u kojoj će nastupiti u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Naime, danas su dobili novo pojačanje na golu, a radi se o nekadašnjem golmanu Borca i Krupe, Luki Damjanoviću.

Ovaj talentovani golman ponikao je u Borcu, a prošlog ljeta je pojačao ekipu Krupe za koju je branio u Prvoj ligi RS.

" Golman Damjanović Luka (19) novo je pojačanje našeg kluba

Luka je ugovor sa našim klubom potpisao na svije+godinu dana, a zadužio je dres broj 13. Luka dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je ugovor istekao sa FK “Krupa” iz Krupe na Vrbasu.

U karijeri je branio boje FK “Borac” Banja Luka i FK “Krupa” Krupa na Vrbasu, te omladinskih selekcija BiH, U15, U17, U19 i U21", stoji u objavi Zvijezde 09.

Oglasi

Danas je kao novi igrač ovog kluba predstavljen i Sedad Subašić.

On je zimus stigao u Tuzla City nakon što u prvoj polusezoni nije mnogo igrao kod Edisa Mulalića u Željezničaru.

U dresu Tuzla Cityja je nastupio 17 puta, te je upisao pogodak i tri asistencije - gol i dvije asistencije u Kupu i asistenciju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Željezničar je u prvoj polusezoni nastupio deset puta, ali samo dva puta kao starter, te je uslijedio razlaz kao najbolje rješenje za obje strane.

Sada je nakon pola godine ponovo promijenio klub, te će u idućoj sezoni ovaj sjajni fudbaler braniti boje ekipe iz Stanišića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi