Bivši igrač grčkog AEK-a karijeru nastavlja u Premijer ligi BiH

Već se priključio ekipi

Bivši igrač grčkog AEK-a karijeru nastavlja u Premijer ligi BiH · Zvanično

Endin Čaušević

Fudbaleri Zvijezde 09 spremaju se punom parom za novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ovaj klub doveo je još jedno pojačanje.

Zvijezda 09 uspjela je izboriti plasman u Premijer ligu iako je završila iza Krupe. No, Krupa nije dobila licencu, pa je na kraju to mjesto pripalo  Zvijezdi 09 koja se tako vratila u elitu bh. fudbala.

Igrači Zvijezde 09 spremaju se na Zlatiboru za novu sezonu, a na pripremama ovog kluba pojavilo se i novo ime.

Riječ je o 23-godišnjem Petru Karaklajiću koji je potpisao danas dvogodišnji ugovor sa Zvijezdom uz mogućnost da saradnju s bh. klubom produži na još godinu dana.

Karaklajić je u Zvijezdu 09 stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa grčkim Panachaikijem gdje je nastupao u drugoj ligi.

Oglasi

Inače, Karaklajić je nosio dres i slavnog AEK-a u koji je prešao na ljeto 2020. godine iz srbijanskog Proletera kada ga je grčki klub platio 300.000 eura.

Karaklajić se u AEK-u nije uspio nametnuti za minutažu i klub je napustio početkom 2022. godine. Nakon toga prešao je u Panachaiki da bi sada stigao u BiH i potpisao za Zvijezdu 09.

U prošloj sezono je ovaj 23-godišnjak u dresu grčkog kluba upisao 14 nastupa i postigao je jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Karaklajić igra na lijevom krilu, a po potrebni može igrati i u veznom redu.

Ponikao je u dresu Voždovca, a nastupao je još za Brodarac, Proleter, Rad, AEK i Panachaiki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi