Sedad Subašić novo pojačanje Zvijezde 09

Dolazi iz Tuzla Cityja

Sedad Subašić novo pojačanje Zvijezde 09 · Zvanično

Eldar Ganibegović

Povratnik u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, ekipa Zvijezde 09, ima novo pojačanje. U pitanju je Sedad Subašić koji u Stanišiće dolazi nakon rastanka s Tuzla Cityjem.

Kako je SportSport.ba početkom prošlog mjeseca i najavio, novi igrač Zvijezde 09 je Sedad Subašić.

On je zimus stigao u Tuzla City nakon što u prvoj polusezoni nije mnogo igrao kod Edisa Mulalića u Željezničaru.

U dresu Tuzla Cityja je nastupio 17 puta, te je upisao pogodak i tri asistencije - gol i dvije asistencije u Kupu i asistenciju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Za Željezničar je u prvoj polusezoni nastupio deset puta, ali samo dva puta kao starter, te je uslijedio razlaz kao najbolje rješenje za obje strane.

Sada je nakon pola godine ponovo promijenio klub, te će u idućoj sezoni ovaj sjajni fudbaler braniti boje ekipe iz Stanišića.

Oglasi

Do sada su u ovaj klub već stigli Petar Karaklajić, Milan Jelovac, Stefan Veličković i Mladen Jutrić. 

Podsjetimo, na terenu je Premijer ligu izborila ekipa Krupe, no kako nije dobila licencu, viceprvak manjeg bh. entiteta uskočio je na njihovo mjesto i igrat će Premijer ligu naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako je izjavio prvi čovjek ovog kluba, Zvijezdi je i mjesto u Premijer ligi, s obzirom na to da je spletom okolnosti morala napustiti takmičenje jer se nalazila u zoni ispadanja kada je sezona prekinuta zbog epidemije koronavirusa. 

Top Komentari

BordoBijeli1946
Vidi mu se na faci da je odusevljen hahahhahahahahahhaa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi