"To je mlad igrač, budućnost kluba i novac nas ne zanima"
FOTO: EPA

Igra odlično na EURO-u

"To je mlad igrač, budućnost kluba i novac nas ne zanima"

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Danske izobrila je plasman u polufinale EURO-a, gdje ih očekuje duel protiv Engleske na Wembleyu.

Fudbaler koji iza sebe ima odlično prvenstvo je 21-godišnji Mikkel Damsgaard.

Pomenuti fudbaler je skupio sedam nastupa za dansku "A" reprezentaciju, a 2020. godine iz Nordsjeallanda prešao je u Sampdoriju.

Trenutna vrijednost mu je 13 miliona eura, a odlične igre na EURO-u probudile su interes pojedinih evropskih klubova. Navodno je West Ham spreman ponuditi 20 miliona eura, interes postoji i od strane Seville, ali u Sampdoriji imaju jasan stav.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Imamo jasan cilj. To je mlad igrač, budućnost kluba i novci nas ne zanimaju. Nema govora o prodaji", saopštili su iz Sampdorije.

Pomenuti fudbaler je odigrao i 16 utakmica za omladinske selekcije Danske i psotigao jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi