Dan D, River - Boca: Ovog puta će i prijenos za srčane bolesnike zvučati kao zemljotres!
Superclasico je do sada odigran ukupno 246 puta. Boca je ostvarila 88, a River 81 pobjedu, dok je 77 mečeva završeno neriješeno.

Neko će morati pobijediti

Dan D, River - Boca: Ovog puta će i prijenos za srčane bolesnike zvučati kao zemljotres!

Prije prvog susreta finala Copa Libertadores između Boce Juniors i River Platea jedna argentinska radio stanica se odlučila na zanimljiv prijenos. 

Kao što se već pisalo, pomenuta radio stanica je prilagodina prijenos meča srčanim bolesnicima i to na način da se ne uzbuđuju previše. To je učinjeno tako što je komentator svih 90 minuta susreta govorio mirnim tonom, čak i onda kada padne gol, a u pozadini se mogla čuti i lagana muzika koja bi opuštala sve koji slušaju prijenos.

Ipak, čini se kako će pred revanš argentinski mediji morati smisliti nešto još više umirujuće obzirom da prilike za popravni više nema i jedna ekipa će nakon sljedećih 90 ili 120 minuta definitivno osvojiti Copa Libertadores.

Revanš se igra na Monumentalu, a treba reći i to da pravilo 'gol u gostima' ne važi u finalnom meču Copa Libertadores tako da nijedna ekipa neće imati razlog da se brani od samog početka susreta što sigurno garantuje ofanzivan fudbal s mnogo prilika i golova, baš kao u prvom meču. Argentinski mediji pišu da će se zbog nivoa i napetosti u revanšu ponovo morati napraviti mješavina UFC borbi i opere.

Mnoge zasluge za sjajnu utakmicu na La Bomboneri treba pripisati treneru Rivera Marcelu Gallardu koji je iznenadio rivala sa tri centralna defanzivca te lijevim bekom Gonzalom Martinezom kojeg je ovog puta koristio u sredini. Također, odaje mu se i priznanje za hrabar pristup.

Argentinci smatraju da će Gallarda dodatno pred revanš ohrabriti činejnica da se nakon povrede vraća sjajni vezista Leo Pontzio, pa će to vjerovatno biti jedan od razloga za još žešći napad na gol Boce od samog početka susreta. Problem za River leži u činjenici da je najbrži napadač ove ekipe Rafael Santos Borre suspendovan, dok je rezervni napadač Nacho Scocco upitan zbog povrede, pa bi se Gallardo mogao odlučiti da u napadu krene sa Martinezom.

Inače, u svom četverogodišnjem boravku u Riveru, trener Gallardo je koristio brojne formacije, a nekoliko ih je probao i na treninzima tokom prethodne sedmice, pa mnogi smatraju da se njegove namjere neće znati sve do samog početka utakmice.

S druge strane, trener Boce Guillermo Barros Schelotto će susret početi ili u formaciji 4-3-3 ili 4-4-2. Boca ima ofanzivca Sebastiana Villu čiji su brzina i eksplozivnost naročito primjetni u gostujućim mečevima, ali osim njega tu je još mnogo napadačkih opcija. Tu je kolumbijski playmaker Edwin Cardona, snažni Roman Abila i u vrhu napada Dario Benedetto kao centralni napadač. Također, opcije su i Mauro Zarate te Carlos Tevez. Argentinski mediji su proteklih dana iskoristili priliku da 'naruže' nekadašnjeg napadača Manchester Uniteda, Cityja i Juventusa kazavši da nije pokazao zavidnu formu otkad se vratio u Bocu. Podsjetimo, Tevez je u prvom meču dobio 20-ak minuta igre.

Za kraj dodajmo da za Bocu ne bi bilo veće pobjede nego podići trofej Copa Libertatores na stadionu najvećeg rivala, dok za River ne bi bilo većeg poniženja nego izgubiti isti od Boce. Bilo kako bilo, neko će morati pobijediti, a taj trijumf će upisati u zlatne stranice klupske historije.

Susret počinje sutra u 17.00 sati po lokalnom, odnosno u 21.00 sati po srednjeevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti