Dan iz snova mladih i ubojitih bh. fudbalera

Pet golova Hajdarevića, četiri Smajlagića

Dan iz snova mladih i ubojitih bh. fudbalera

A. Beganović

Nakon Nedima Hadžića, člana kadeste ekipe Sarajeva, koji je danas na susretu sa Rudarom postigao pet golova, još dva mlada fudbalera imala su svoj dan za pamćenje. Radi se o junioru Bordo tima Semiru Smajlagiću koji je Rudaru postigao četiri pogotka, te junioru Slobode Nerminu Hajdareviću koji je mrežu Viteza pogodio čak pet puta.

Juniori Sarajeva su u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sa ubjedljivih 6:0 savladali Rudar Prijedor.

Mladi fudbaleri Bordo tima opravdali su ulogu favorita i do vrha su napunili mrežu gostiju iz Prijedora.

Za igru je posebno raspoložen bio Semir Smajlagić koji je postigao četiri pogotka, a golmana Rudara su još savladali Anes Vazda, te njegov saigrač Nemanja Radanović.

Do ubjedljive pobjede stigla je i Sloboda koja je na svom terenu sa ubjedljivih 7:0 savladala Vitez. Čak pet pogodaka za tuzlansku ekipu postigao je sjajni Nermin Hajdarević, dok su se u listu strijelaca upisali i Alen Habibović, te Amar Suljić.

Premijer liga za juniore, 21. kolo:

Sloboda - Vitez 7:0 (Hajdarević 5x, Habibović, Suljić)

SLOBODA: Muminović, Musić, Salkić, Semir Suljić, Amar Suljić, Todorović, Hajdarević, Ćosić, Đukić, Habibović, Buljubašić. Još su igrali Čizmić, Fišeković, Ahmetović, Vejzović, Biković.

VITEZ: Badrov, Šibčić, Škoro, Pleić, Vrhovac, Franjić, Brkan, Ramljak, Petrović, Vujica, Džepina. Još su igrali Baškarad i Lujanović.

Sarajevo - Rudar 6:0 (Smajlagić 4x, Vazda, Radanović autogol)

SARAJEVO: Trifković, Zeljković, Vazda, Čataković, Herić, Smajlagić, Salčinović, Blagojević, Đurić, Rastoder, Gljiva. Još su igrali Halavać, Avdić, Miletić, Veladžić i Škrijelj.

RUDAR: Unijat, Mandić, Lajić, Gavranović, Muhić, Ćatić, Radanović, Stojić, Brdar, Davidović, Tica. Još su igrali Dario Radanović i Čivčić. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti