Sedam golova, sjajan meč i pobjeda Bordo juniora u Zenici

Juniori Sarajeva slavili rezultatom 4:3

Sedam golova, sjajan meč i pobjeda Bordo juniora u Zenici

D. Kurbegović

Juniorske ekipe Čelika i Sarajeva danas su na Kamberovića polju u Zenici, pred oko 200 gledatelja odigrali veoma zanimljivu utakmicu u okviru 20. kola Premijer lige.

Veoma dobru igru pružile su obje ekipe. Domaćini su malo zatvorenijom varijantom pokušali zatvoriti sve prilaze svome golu, a preko brzih kontranapada i prekida pokušati ugroziti gol Sarajeva. Zeničani su poveli u 20. minuti, kada je ponajbolji igrač domaćina Tarik Adilović matirao golmana Sarajeva za vodstvo 1:0.

Gosti su nakon gola krenuli još odlučnije prema golu Čelika, a to im se isplatilo u 29. minuti kada je za izjednačenje gol postigao Zoran Blagojević. Taj gol dao je dodatna krila gostujućim nogometašima, koji su krenuli i po drugi gol. Potpuni preokret za vodstvo Sarajeva 1:2 režirao je Semir Smajlagić koji je postigao drugi gol za goste, te se rezultatom 1:2 otišlo na odmor.

Na samom otvaranju drugog dijela, tačnije u 46. minuti Hamza Čataković udvostrujučuje prednost Sarajeva, da bi šest minuta kasnije Smajlagić svojim drugim golom goste doveo do ogromne prednosti.

Međutim, domaći se nisu predavali, krenuli su na sve ili ništa i takva igra im se isplatila u 62. minuti kada se ponovo u listu strijelaca upisuje Adilović. Tri minuta kasnije rezervni igrač domaće ekipe Ahmed Softić je svojim golom vratio susret u neizvjesnost, ali do kraja nije bilo promjene rezultata.


Premijer liga BiH za juniore:

Čelik - Sarajevo 3:4

ČELIK: Kutić, Sarajlić, Devedžić, Šabić, Duraković, Sagdati, Adilović, Čolić, Šišić, Mehić, Anes Čolić. Još su igrali Jukić, Softić, Lemeš i Mekić.

SARAJEVO: Kovačević, Zeljković, Đurić, Herić, Vazda, Blagojević, Smajlagić, Rastoder, Čataković, Salčinović, Gljiva. Još su igrali Krajišnik, Avdić i Škrijelj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi