Dan kada je Hadžić ispisao historiju: "Baš tad su me gledali Izraelci, uz sebe sam imao sjajan tim"

Najdraža sezona nekada odličnog napadača

Dan kada je Hadžić ispisao historiju: "Baš tad su me gledali Izraelci, uz sebe sam imao sjajan tim"

A. Čaušević

Tokom igračke karijere Emir Hadžić je promijenio niz klubova. Najbolje mu je bilo u FK Sarajevo gdje trenutno obnaša funkciju koordinatora za sportski segment.

Hadžić je prije skoro sedam godina ispisao stranice historije Premijer lige BiH. U posljednjem kolu sezone 2012/13 uspio je postići svih pet golova u trijumfu nad Radnikom 5:0.

Nekolicini igrača je uspjelo je da postigne po četiri gola na jednom meču. Haris Handžić i Nemanja Bilbija su još uvijek aktivni, uradili su to još Eldin Adilović, Krešimir Kordić, Damir Tosunović i Nenad Stojanović.

U kratkom razgovoru za SportSport.ba Hadžić se prijestio utakmice s Radnikom na Koševu. Na neki način upravo taj susret i njegova fantastična partija su mu omogućili inostrani transfer.

"To je bila najsupješnija utakmica moje karijere po broju golova. Niko u historiji Premijer lige i FK Sarajevo nije zabio pet golova na jednom susretu. Bilo je to zadnje kolo, u utakmicu smo ušli opušteno, nisam ni sanjao da bih mogao dati pet golova. Tad me baš gledao klub iz Izraela, sve se poklopilo na moju sreću."

Hadžić je iskazao zahvalnost tadašnjim saigračima iz Bordo dresa uz naglasak da je imao tu sreću da baš on bude zadužen za postizanje golova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imao sam sjajnu ekipu uz sebe. Tu su bili Asmir Suljić, Ognjen Todorović, Muhamed Džakmić...To mi je najdraža sezona karijere. Atmosfera u svlačionici i saigrači su bili odlični tokom cijele sezone."

Sarajevo je tu sezonu završilo na drugom mjestu, a računajući sva takmičenja Hadžić je zabio ukupno 24 gola nakon čega je uslijedio transfer u Ramat haSharon.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
A prvi je bio,ko?
0 3
Bospol
Samo brisite komentare...cim je istina o vasem kucnom prijatelju (samopromotoru) Hadzicu....odmah obrisite...za 300 km plus pdv bi Ronalda u Radnik iz Hadzica prodali..kako vas nije stid...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi