Dan nakon osvajanja Kupa Italije, Napoli dogovorio pojačanje

Brazilac na korak do San Paola

Dan nakon osvajanja Kupa Italije, Napoli dogovorio pojačanje

Napoli je sinoć nakon penala savladao Juventus u finalu Kupa Italije i došao do trofeja. A već danas iz stižu vijesti da je Napoli dogovorio prvo "ljetno" pojačanje.

Francuski Footmercato tvrdi da su Napoli i Lille postigli potpuni dogovor o transferu mladog defanzivca Gabriela Magalhaesa.

Navodno će Napoli za 22-godišnjeg Brazilca Lilleu isplatiti 22 miliona eura, a tu su i dodatni bonusi za francuski klub.

Vjeruje se da je sam Gabriel oduševljen idejom o transferu u Napoli. Inače, za Gabriela su bili zainteresovani i Everton, Tottenham i Arsenal, a mogle su se čuti i špekulacije da ga prati Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Iako je govor postignut, prelazni rok u Italiji se neće otvoriti prije 1. septembra, pa za pomenute klubove ima nada da pokušaju "oteti" Napolijevo pojačanje eventualnim bogatijim ponudama.

Gabriel Magalhaes je svojevremeno posuđivan zagrebačkom Dinamu, ali na Maksimiru nikada nije dobio pravu šansu. Ipak, od 2018. godine se odlično razvijao i sada je na pragu velikog transfera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi