Svjetska zdravstvena organizacija užasnuta: Boli nas gledati kadrove iz Napulja

Slavlje nakon osvajanja Kupa Italije

Svjetska zdravstvena organizacija užasnuta: Boli nas gledati kadrove iz Napulja

Predstavnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) je poručio da je "užasnut" slavljem na ulicama Napulja nakon što je Napoli u Rimu savladao Juventus i osvojio Kup Italije.

Navijači Napolija su u velikom broju nakon pobjede i osvajanja trofeja izašli na ulice svog grada i slavili do duboko u noć.

Paradoksalno, utakmica na Olimpicu se, poput mnogih drugih sportskih događaja, igrala pred praznim tribinama - što je jedna od mjera kojim se širenje novog koronavirusa želi svesti na minimum.

Navijači Napolija su se dugo nakon ponoći "sjatili" i na željezničku stanicu gdje su dočekali ekipu koja se vratila iz Rima.

"Osobe na trgu su jadne, sigurno će napraviti velike probleme", rekao je predstavnik WHO-a profesior Ranieri-Guerra, pa nastavio:

"U ovoj fazi pandemije ne možemo si prišutiti da radimo ovakve stvari. Srećom, desilo se u Napulju gdje su vlasti tokom proteklih mjeseci držale na snazi mjere o strogom karantinu, što znači da je virus tamo manje prisutan nego u nekim drugim gradovima".

"Međutim, moram sve podsjetiti koliko je štete Lombardiji nanijela utakmica Atalante i Valencije u Ligi prvaka, na početku pandemije... Ne bih volo da se zaraza ponovo počne širiti sada kada su Tehničko-naučni komitet i Fudbalska federacije Italije popustili mjere karantina... Zaista nas boli gledati kadrove iz Napulja".

Inače, Napoli je sinoć do trofeja došao nakon penal lutrije pošto je regularni tok finalnog duela sa Juventusom završen rezultatom 0:0.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
Ne serite, mene boli vasa nespremnost i neorganizovanost za epidemije, da je sta smrtonosnije naletilo bio bi smak svijeta kolko ste spremni, sreca pa nije smrtonosan tolko virus
6 0
Penderinos
Mora da su ovi iz SZO tifozi juvea
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi