Dan rezervista u Zenici, ništa od rušenja tradicije

Čelik - Sarajevo 1:1

Dan rezervista u Zenici, ništa od rušenja tradicije

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva bili su jako blizu da sruše tradiciju dugu 15 godina, no nisu izdržali, pa je Čelik uspio da osvoji bod (1:1) u trećem kolu Premijer lige.

Duel starih rivala na Bilinom polju nije pružio dopadljivu igru, ali je Sarajevo uspjelo u nastavku da iskoristi ofanzivu, te dođe do pogotka. Izgledalo je da će bordo tim nakon 15 godina slaviti u prvenstvenoj utakmici u Zenici, no Smriko je odmah po ulasku u igru postavio konačnih 1:1.

Nije bilo pravih šansi u prvih 45 minuta. Neka bolja šansa viđena je tek u 44. minuti, kada je Amer Bekić iskosa s lijeve strane pogodio samo vanjski dio mreže domaćeg gola. Imao je na drugoj strani Popović priliku nakon kontre, ali je očajno šutirao.

Bordo tim je osjetio da može nešto više u Zenici, pa je krenuo s ofanzivnijom igrom. 

Crnkić je u 49. minuti šutirao, ali je izblokiran s nekih 11 metara. Marković je u posljednji čas izbacio u korner. U 63. minuti Zeničani su imali kontru tri na dva, ali Šivšić nije uspio da pošalje loptu na drugu stranu za jednog svog saigrača.

Četiri minute kasnije Ahmetović šutira prizemno, Bukvić sigurno dolazi do lopte. Petnaestak minuta prije kraja, Sarajevo dolazi do gola.

Rezervista Dušan Hodžić je oštro ubacio s desne strane, Bukvić se nije najbolje razumio sa svojim saigračima, lopta dolazi do rezerviste Ćetkovića, koji je zakucao loptu u mrežu.

Rezervisti su imali svoj dan. U 83. minuti Smriko glavom pogađa mrežu Sarajeva nakon ubačaja Šivšića s lijeve strane. Golman Pavlović je definitivno mogao bolje da reaguje, kao i jedan od gostujućih stopera.

Čelik - Sarajevo 1:1 (Smriko 83/ Ćetković 67)

Čelik: Bukvić, Šivšić, Hasanović, Haurdić, Brković, G. Popović, Pezer, Hećo, Marković, Pliska, Hrkać.

Sarajevo: Pavlović, Kadušić, Rustemović, Novaković, Duljević, Sarić, Crnkić, Balić, Bekić, Ahmetović, Am. Bekić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije