Najzanimljivije će biti na Grbavici i u Zenici

Premijer liga, 3. kolo

Najzanimljivije će biti na Grbavici i u Zenici

E. Škorić

Pred nama je još pet suserta trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, od čega se četiri igraju danas.

Nakon što je Sloboda s minimalnih 1:0 savladala Vitez jučer, danas su na programu još četiri utakmice trećeg kola.

Široki na Grbavicu stiže bez poraza, ali i bez pobjede

Derbi kola igrat će se na Grbavici, a Željezničar će ugostiti Široki Brijeg. Utakmice ovih rivala uvijek bivaju neizvjesne i zanimljive. Moglo bi tako biti i večeras. Plavi imaju šampionske ambicije, u prva dva boda osvojili su četiri boda - remi protiv Sarajeva, pa pobjeda na Otoci protiv Olimpica.

U duelu protiv Širokog uz dobro popunjenu Grbavicu domaći očekuju sva tri boda, dok Široki želi ostvariti prvu pobjedu, ali i izbjeći prvi poraz. Naime, tim Branka Karačića je remizirao protiv Viteza (1:1) i protiv Slobode (2:2). Oba puta su bili domaćini i oba puta su vodili.

“Poštujemo Željezničar, ali znamo da u derbijima ne postoje favoriti, kao i da su moguća sva tri znaka. Željezničar se kvalitetno pojačao i sad kao i prije pola godine, ali to je derbi, posebna utakmica koju je teško predvidjeti. Posrtaj ne bi dobro legao ni Željezničaru, ni nama“, rekao je trener Širokog u najavi ove utakmice, a slično razmišljaju i domaći.

"Ne trebamo mnogo govoriti o Širokom, jer svi znamo ko su oni. Ipak, mi gledamo samo sebe. Želimo biti na pravom nivou i ako budemo na pravom nivou neće biti problema. Osim Senada Husića svi su spremni za ovaj meč", rekao je Kostić, trener Željezničara.

Sarajevo protiv tradicije, prava prilika za slaviti u Zenici

Dosta zanimljivo moglo bi biti i u Zenici, na stadionu Bilino Polje, gdje Čelik dočekuje Sarajevo. Zbog trenutne situacije, možemo slobodno reći da gostima pripada uloga favorita, no ako znamo koliko dugo bordo tim nije slavio u Zenici, onda svakako da to puno ne igra ulogu.

Zeničani su dosta oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu, ali uspjeli su u Bijeljini da pobijede Radnik u prošlom kolu i na tome baziraju optimizam. Sarajevo je osvojilo vrijedan bod na Grbavici, pa savladalo prvaka Zrinjskog na Koševu.

Jasno je da Almir Hurtić, trener Sarajeva, trenutno ima jači i bolji igrački kadar u odnosu na Kemala Alispahića, no postoji kod bordo navijača strah da se ta negativna tradicija ne nastavi.

“Nadolazeća utakmica protiv Čelika će sigurno biti dobra. Igramo na dobrom stadionu i pripreme za utakmicu protiču u najboljem redu. Maskimalno radimo na treningu i fokusirani smo na utakmicu. Očekujem da ćemo na terenu pružiti maksimalno zalaganje i nadam se da ćemo se sa tri boda vratiti iz Zenice nazad",  rekao je Advan Kadušić, prvotimac Sarajeva.

"Dolazi nam veliki protivnik, nadam se isto tako da ćemo i mi odigrati jednu veliku utakmicu", smatra trener Čelika Kemal Alispahić.

Radnik u krizi, Krupa u zanosu

Novi premijerligaš, Krupa, uspio je ostati neporažen na otvaranju prvenstva i osvojio je četiri boda, pa s pravom Krupljani očekuju pobjedu u današnjem duelu protiv Radnika.

Osvajač Kupa BiH je potpuno izmijenjenog igračkog kadra, otišli su glavni igrači, pa se valja okrenuti borbi za opstanak. Nakon dva kola, Radnik je doživio dva poraza.

Krupi, dakle, ide uloga favorita, no ni Bijeljinci neće doći na ovo gostovanje s bijelom zastavom.

Zrinjski ima idealnu priliku za popravni

Zrinjski poslije poraza na Koševu želi da se vrati na pobjedničke staze i ima pravu priliku za to, pošto večeras od 20:30 sati dočekuje Olimpic, koji se suočava s raznim problemima.

Sve osim pobjede Mostaraca bilo bi pravo iznenađenje. Plemići su u zadnja četiri meča protiv Olimpica upisali četiri pobjede uz gol-razliku 10:0. Sve je, dakle, na njihovoj strani.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Nije Olimpic loš protivnik kako govori tabela. Igrali smo s njima jednu prijateljsku utakmicu, a uspio sam pobjedati i oba njihova meča s početka sezone i mogu vam kazati da je riječ o ekipi koja može ugroziti bilo koga. Protiv Željezničara su bili dosta bolji u odnosu na prvi meč u Tuzli, a i na Tušnju su propustuili nekoliko zrelih prilika za pogodak. Mi moramo ići na pobjedu, ništa drugo nas ne bi zadovoljilo”, rekao je trener Zrinjskog Vinko Marinović za SportSport.ba. 

Susreti u Zenici i Krupi na Vrbasu igraju se od 17:30 sati, na Grbavici od 20 sati, a u Mostaru od 20:30 sati. U nedjelju se sastaju Mladost i Metalleghe od 17 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi