Dan se iznenada pogoršao za Engleze: Sjajni strijelac se povrijedio!

Vardy upitan za Švedsku

Dan se iznenada pogoršao za Engleze: Sjajni strijelac se povrijedio!

Reprezentacija Engleske iznenada se našla u problemima pred meč četvrtfinala Mundijala.

Englezi sutra igraju protiv Švedske od 16.00 časova, a za taj susret je upitan napadač Leicester Cityja Jamie Vardy.

On se povrijedio prije tri noći kada je Engleska nakon penala porazila Kolumbiju i upravo je povreda bila razlog zašto nije izveo jedanaesterac. Selektor Gareth Southgate rekao potvrdio je da će Vardy biti upitan za meč.

"Vardy danas nije trenirao, tako da mogu reći da je upitan za meč", rekao je Southgate na press konferenciji i dodao: "Ali, nešto više informacija ćemo znati sutra. Svi ostali su bili na treningu. Nismo mnogo toga radili. Mislim da ćemo u ovoj fazi provoditi sve manje vremena na terenu, a više ćemo prikupljati informacija na sastancima", rekao je između ostalog selektor Engleske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

S druge strane, Southgate je optimista kada je u pitanju stanje Dele Allija. On se povrijedio u susretu prvog kola protiv Tunisa te je propustio mečeve protiv Paname i Belgije, ali se vratio protiv Kolumbije.

"Dele je bio dobro poslije utakmice, nije osjećao nikakve bolove. Mislim da će mu ovih nekoliko dana odmora dodatno pomoći", rekao je Southgate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi