"Kolumbijci? Oni rade stvari za koje niste ni čuli, najprljaviji tim protiv kojeg sam igrao"

John Stones nakon utakmice osmine finala protiv Kolumbije

"Kolumbijci? Oni rade stvari za koje niste ni čuli, najprljaviji tim protiv kojeg sam igrao"

Gordi Albion je razbio prokletstvo penal serije i boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacio Kolumbiju u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Meč su obilježile izražene tenzije, arbitar Greiger je pokazao osam žutih kartona, a Kolumbijci su sigurni da ih je oštetio kada je pokazao na bijelu tačku nakon što je Harry Kane pao u njihovom kaznenom prostoru.

Nakon 120 minuta "tuče" bilo je 1:1, ali su Englezi nakon penala ipak prošli u četvrtfinale, a defanzivac Gordog Albiona John Stones sada poručuje da se nikada nije sreo sa prljavijim protivnikom.

"Utakmica je bila tako čudna. Bio je to najprljaviji tim protiv kojeg sam ikada igrao. Kada smo dobili penal oni su okružili i gurali srudiju, udarali su nas glavama, ali sve ste to vidjeli. Ipak za neke stvari koje su radili 'bez lopte' nikada niste ni čuli", poručio je Stones, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Radili su stvari za koje teško možete reći da su u kontekstu fudbalske utakmice, ali pokazali smo karakter kada nismo dozvolili da nas uvuku u svoje igre".

"Za nas je najbolja stvar što smo ih pobijedili u fudbalu, to će ih najviše boljeti", dodao je defanzivac Engleske koja će u četvrtfinalu odmjeriti snage sa reprezentacijom Švedske.

Top Komentari

zaboti janos
Tacno tako.Juzno americki fudbal je u globalu prljav a Columbija u tome prednjaci.
7 5
muha
Zato ste vi sa svojim haverom iz Amerike prosli dalje.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti