Low računa na Neuera, ali ima određene uslove
Foto: EPA

Ne ide na SP ako ne bude spreman

Low računa na Neuera, ali ima određene uslove

M. Šljivak

Golman minhenskog Bayerna Manuel Neuer već je mjesecima van terena zbog teške povrede stopala koju je doživio na samom početku sezone.

Jedan od najboljih golmana svijeta je zbog povrede propustio i važne utakmice reprezentacije Njemačke, a ako se ne oporavi dovoljno, mogao bi propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu.

Iako iz Bayerna uvjeravaju da će se Neuer na teren vratiti u aprilu, selektor reprezentacije Joachim Low će na Mundijal voditi samo potpuno spremne fudbalere.

To je jasno poručio pred utakmicu sa Španijom koja se igra sutra.

"Ako fudbaler ne bude igrao u pripremnim mečevima, teško da će osigurati mjesto na Svjetskom prvenstvu. Pričao sam sa Manuelom jako dugo i računam na njega, ali mora igrati. Planirano je da se vrati do kraja sezone, ljekari me uvjeravaju da će biti sve dobro, da će kosti u stopalu zarasti potpuno i da sve napreduje kako treba", rekao je Low, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Još uvijek ne može trenirati punim kapacetitima, ali ja sam optimističan i uvjeren sam da ćemo računati na njega na Svjetskom prvenstvu", poručio je njemački selektor.

U odsustvu Neuera prvi čuvar mreže Elfa je golman Barcelone Marc-Andre ter Stegen, a poziv za martovske mečeve dobili su još Bernd Leno i Kevin Trapp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti