Danas će biti poznato zdravstveno stanje Besima Šerbečića

Izgleda da se ne radi o ozbiljnijoj povredi

Danas će biti poznato zdravstveno stanje Besima Šerbečića

E. Čaušević, foto: T. Hebib

FK Sarajevo sinoć je pred svojim navijačima savladao Radnik sa 2:1 u utakmici petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmicom na Koševu kompletirano je peto kolo, a aktuelni bh. prvak je uz dosta muke uspio da dođe do tri boda. Međutim, desetak minuta prije kraja meča Hussref Musemić se našao u problemu jer je Besim Šerbečić zbog povrede morao napustiti meč.

Šerbečić je postigao gol za pobjedu bordo tima protiv svog bivšeg kluba, ali je u finišu zatražio izmjenu. Tokom utakmice štoper Sarajeva dobio je udarac u predjelu natkoljenice, te je osjetio bol pred kraj meča zbog čega je izašao iz igre.

Ovaj 21-godišnji defanzivac danas će odraditi detaljne preglede nakon čega bi se trebalo znati njegovo zdravstveno stanje. Neslužbeno saznajemo da povreda nije ozbiljnije prirode, ali za sve zaključke treba sačekati rezultate detaljnih pregleda.

Šerbečićev izlazak iz igre nije samo zabrinuo struku i navijače FK Sarajevo

Stručni štab i navijači Sarajeva sa nestrpljenjem i zebnjom očekuju više informacija vezani za njegovo zdravstveno stanje.

Međutim, nisu oni jedini koji s mnogo nestrpljenja očekuju raport ljekarske službe aktuelnog prvaka BiH, odnosno sasvim sigurno sinoćnji Šerbečićev izlazak iz igre zadao je glavobolju i selektoru mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, Vinku Marinoviću.

Naime, Marinović je juče objavio spisak za predstojeći kvalifikacijski duel sa Belgijom na kojem se očekivano našao i Šerbečić koji je po planu trebao predvoditi odbranu mlade reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Šerbečića Marinović je što se tiče stoperske pozicije uputio pozive standardnom stoperu Čelika Vedranu Vrhovcu, te Nihadu Mujakiću iz Kortrijka i Jasmninu Čelikoviću iz Zrinjskog.

Oba ova fudbalera minutažu u svojim klubovima dobijaju na kapaljku, odnosno prikovani su za klupe za rezervne igrače pa je razumljiva Marinovićeva briga za zdravstvenim stanjem stopera aktuelnog bh. prvaka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi