Danas i sutra testiranje igrača i uposlenika NK Čelik na COVID-19
Zeničani bi sa treninzima trebali krenuti početkom naredne sedmice

Zeničani od naredne sedmice kreću s treninzima

Danas i sutra testiranje igrača i uposlenika NK Čelik na COVID-19

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u ponedjeljak su obavili prozivku za nastavak trenažnog procesa, ako bi se nastavila Premijer liga BiH. Prozivku su izvršili treneri Seferović i Hodžić, ali treninzi kluba s Bilinog polja trebali bi krenuti početkom naredne sedmice.

Danas i sutra je za fudbalere i radnike u Nogometnom klubu Čelik započelo i obavezno testiranje na koronavirus. Ovu informaciju za naš portal je potvrdio i v.d. predsjednika Damir Bradarac.

"Zahvaljujući Poliklinici Strika, koja nam je u ovim teškim momentima za klub izašla ususret i omogućila da uradimo testiranje na koronavirus, uspjet ćemo izvršiti i tu obavezu koja nam je kao uslov za početak treniranja nametnuo Nogometni savez Bosne i Hercegovine. Bit će testirano 40-ak igrača i zaposlenika kluba i mi smo im na tome zahvalni, jer za nas je to u ovakvim uslovima veliki finansijski izdatak. Ako sve prođe kako treba, s treninzima bi krenuli krajem ove ili početkom naredne sedmice", kazao je Bradarac.

Kada je u pitanju igrački kadar na prozivci se opravdano nisu pojavili Aidin Mahmutović i Sanin Klarić, kao i trojica igrača iz Srbije, Mladen Zeljković, Bojan Pavlović i Nemanja Zlatković koji čekaju odluku nadležni vlasti da neće morati 14 dana ići u karantin kada uđu u BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi