Danas je jedan od najboljih bekova svijeta, a na medicinskim pregledima je povraćao

Robertson je imao zanimljiv prvi dan u Liverpoolu

Danas je jedan od najboljih bekova svijeta, a na medicinskim pregledima je povraćao

Andrew Robertson danas važi za jednog od najboljih lijevih bekova na svijetu, ali za njega nije sve počelo tako bajno u Liverpoolu.

On je redove Redsa pojačao na ljeto 2017. godine kada je stigao iz Hulla, a ove godine će igrati drugo uzastopno finale Lige šampiona.

Kako sam kaže, tog ljeta nije imao namjeru mijenjati sredinu, ali kada je čuo da ga Liverpool želi, nije mogao dočekati da potpiše ugovor.

"Kada sam dobio šansu 2014. godine da igram u Premier ligi za Hull City, bio sam dosta realan. Moje ambicije su uvijek bile da budem solidan igrač Premier lige. Nisam mislio da ću ikada igrati Ligu šampiona, posebno ne u dresu Liverpoola".

"Nekoliko klubova me je na ljeto 2017. zovnulo, ali nisam bio zainteresovan da napustim Hull. Moja supruga je bila trudna i samo smo razmišljali o našem velikom danu. To je bio naš prioritet, baš kao i svim ostalim roditeljima".

"Onda sam čuo da me želi Liverpool. Liverpool. Kada čujete da vas želi Liverpool, onda pozovete svog agenta u roku od pet sekundi. Jedva sam čekao da potpišem ugovor, iskren da buem".

Ipak, Robertson se prilikom ljekarskih pregleda u Liverpoolu nije snašao najbolje, a razlog je taj što su ga doktori Liverpoola destirali na dijetu koja mu baš i nije prijala.

"Medicinski pregledi su trajali dva dana i bilo je brutalno. Moja dijeta je bila toliko čudna da su doktori uradili mnogo testova kako bi se uvjerili da sam spreman i da ću ostati u formi", kaže Robertson i dodaje:

"Nakon što sam prošao te testove, odveli su me u Trening centar kako bih prošao laktatni test. Trčao sam sa Dannyjem Ingsom i nakon nekoliko krugova oko terena, osjetio sam da se nešto dešava s mojim stomakom. Znao sam da će stvari postati loše, ali šta sam mogao učiniti? Nastavio sam da trčim i nakon nekoliko minuta bio sam na koljenima. Povraćao sam po cijelom terenu. Ako se računa samo prvi utisak, Bog zna šta su doktori mislili o meni".

Ipak, sutradan je upoznao Jurgena Kloppa i sve se okrenulo na šalu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sutradan sam upoznao trenera i odmah sam ga čuo kako se smije. Očigledno je čuo za moje testiranje. Išao je prema meni, trljao se po stomaku i pokazivao na mene. Doktori koji su išli iza njega su se također smijali. Onda me je zagrlio i nakon toga sve mi je bilo lakše", prisjetio se Robertson.

Podsjetimo, on će za tri dana zauzeti svoje mjesto u prvoj postavi Liverpoola toom finala Lige prvaka koje Redsi igraju protiv Tottenhama.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije