Danas je zadnje kolo Premiershipa, gledaćemo direktni okršaj za Ligu prvaka!

Očekuje se žestoka borba na King Poweru

Danas je zadnje kolo Premiershipa, gledaćemo direktni okršaj za Ligu prvaka!

Danas se igra zadnje kolo engleskog Premiershipa. Osvajač titule je poznat od ranije, poznat je pored Liverpoola i još jedan putnik u Ligu prvaka, Manchester City, ali je i dosta nedoumica.

Aston Villa i Watford igraju ključne utakmice u borbi za spas, ali borba za Evropu je ono što privlači pažnju.

Tottenham je još u igru, Wolvesi nisu sigurni, Chelsea čeka rasplet zadnjeg dana sezone, a zadnji dan sezone donosi i direktan obračun za Ligu prvaka.

Na King Poweru se danas sastaju Leicester i Manchester United i ovaj meč bi mogao riješiti veliki dilemu. Istina, pratiće se, u zavisnosti od razvoja situacija na King Poweru i duel Wolverhamptona i Chelseaja koji trenutno drži četvrtu poziciju.

Međutim, ako Manchester United danas slavi pobjedu ili odigra neriješeno plasiraće se u Ligu prvaka s obzirom da trenutno drži treću poziciju sa 63 boda. Chelsea je četvrti sa istim brojem bodova, a Leicester peti sa 62 boda. Međutim, ako Leicester smogne snage sa danas sruši United, Lisice će riješiti svoje brige i izboriti učešće u elintom UEFA-inom takmičenju.

Ipak, Leicester koji je u prošlom kolu upisao težak poraz od Tottenhama, ima velikih problema sa povredama, dok je Ole Gunnar Solskjaer manje-više na slatkim mukama.

Pozitivna vijest za trenera Rodgersa jeste da se oporavio Marc Albrighton, ali ne može računati na nekoliko izuzetno važnih igrača: Povrijeđeni su James Maddison, Ben Chilwell, Christian Fuchs, već neko vrijeme nema Ricarda Pereire i Daniela Amarteyja, dok je Caglas Soyuncu suspendovan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zbog silnih problema sa povredama Leicestera, united je i kao gost blagi favorit u današnjem susretu. Tako kladionica MOZZART na pobjedu Crvenih đavola nudi kvotu 2.40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel na King Power stadionu!

Sve utakmice zadnjeg, 38. kola Premiershipa se igraju od 17:00 sati.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArmiNN
United odlučujući mec sa PSG..PSG ubiju povrede...odlučujući mec za LP Lester ubiju povrede
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije