Danas na Pecari prvi meč "finala prije finala" Kupa BiH

Široki Brijeg i Željezničar igraju derbi četvrtfinala

Danas na Pecari prvi meč "finala prije finala" Kupa BiH

Ekipe Širokog Brijega i Željezničara danas će na stadionu Pecara odigrati prvi meč četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. 

Podsjetimo da su se u polufinale Kupa naše zemlje već plasirale ekipe Slobode iz Tuzle, Zvijezde 09 i Krupe, a da će pobjednik dvomeča Široki Brijeg-Željezničar svakako biti i favorit za osvajanje ovog trofeja.

Ovaj susret je trebao biti odigran jučer, ali zbog odgode sarajevskog derbija (zbog snijega pomjeren sa nedjelje na ponedjeljak), čelnici Širokobriježana su izašli u susret sarajevskoj ekipi i pristali da se meč odigra dan kasnije.

Radi se o finalu prije finala jer igraju prvoplasirana i drugoplasirana ekipa u Premijer ligi BiH, koju razdvaja samo gol razlika, a ona je na strani današnjeg domaćina. Trener ekipe sa Grbavice Admir Adžem pohvalio je ekipu Širokog pred utakmicu.

"Nakon derbija smo odmah odradili regeneraciju, malo proslavili i već od jučer se koncentrisali samo na susret sa Širokim Brijegom. Igrali smo već jednom s njima, znamo da je tako jako kvalitetna ekipa, dobro uigrana i sa dosta dobrih pojedinaca. Ipak, mi smo u zadnje dvije utakmice pokazali da je naša ekipa malo i podcijenjena, te sutra idemo po dobar rezultat za revanš", rekao je Adžem.

S druge strane, strateg Širokobriježana Goran Sablić vjeruje u domaći teren.

"Ako budemo igrali kao u dosadašnjim susretima na Pecari, onda vjerujem da ćemo nastaviti pobjednički niz te pobijediti i Željezničar. Pritom, kao i uvijek u kup susretima na domaćem terenu, po mogućnosti bez primljenog gola. Goste respektujemo i očekujemo da će biti dobro postavljeni i fokusirani na rezultat. Mi smo usmjereni na sebe, na svoju igru, a na meni je da izaberem najspremnije", rekao je Sablić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Dvije ekipe se nalaze u sjajnoj formi. Široki Brijeg je na posljednjih deset mečeva upisao samo jedan remi i to u prošlom kolu Premijer lige protiv Mladost iz Doboja kod Kaknja, a ostalo su same pobjede. S druge strane, Željezničar za poraz ne zna još od kraja septembra kada su Plavi izgubili na domaćem terenu od Zrinjskog.

Osim današnjeg, fudbaleri ove dvije ekipe odigrat će još dva susreta u narednih sedam dana. Prvo će za vikend snage ukrstiti u Premijer ligi na Pecari, a nekoliko dana kasnije će se na Grbavici odigrati i revanš četvrtfinala Kupa BiH. Podsjetimo, današnji susret počinje od 17.00 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

mula
ima li na TV?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi