Danas odluka o državljanstvu Anela Hadžića

Hoće li defanzivac Rieda dobiti bh. pasoš?

Danas odluka o državljanstvu Anela Hadžića

M. Skaka

Sva potrebna dokumentacija za prijem u državljanstvo Bosne i Hercegovine talentovanog fudbalera Rieda, Anela Hadžića prikupljena je i na prijedlog Ministarstva civilnih poslova danas će se raspravljati o njegovom statusu.

40. sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine početi će danas u 10:00 sati u zgradi institucija Bosne i Hercegovine, a pod tačkom 22. na dnevnom redu je i prijem u državljanstvo šest osoba, među njima i fudbalera Anela Hadžića.

 

Defanzivac austrijskog Rieda već je obavio razgovore sa selektorom Sušićem i jedina prepreka njegovom pozivu da se priključi Zmajevima mogla bi biti otklonjena danas ukoliko Vijeće ministara odobri njegov prijem u državljanstvo BiH.

 

"Ja sam se odlučio igrati za BiH i to je uvijek bio i ostao moj san. Želim igrati za svoju domovinu i sada čekam samo neke formalnosti oko vraćanja austrijskog pasoša i uzimanja bosanskog!", kazao je Hadžić u ranijem razgovoru za SportSport.ba.

 

"Konačno su došli do Vijeća ministara. Sretan sam da nemam riječi! Ljudi u N/FSBiH su uložili puno truda da se stvar ubrza, a i ja sam sve dao od sebe.", dodao je on.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Anel Hadžić rođen je 16. avgusta 1989. godine u Velikoj Kladuši, ali trenutno ima austrijsko državljanstvo i već je nastupao za omladinske selekcije ove države. U 2007. godini potpisao je ugovor sa ekipom Rieda za koju je nastupio 112 puta, te je upisao i 7 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.