Danas zasjeda Komitet za sudije NSFBiH, utakmica u Goraždu neće biti ponovljena!

Stavlja se tačka na susret u Goraždu

Danas zasjeda Komitet za sudije NSFBiH, utakmica u Goraždu neće biti ponovljena!

A. Beganović

Za danas je zakazana sjednica Komiteta za sudije i suđenje Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj će se između ostalog analizirati i suđenje sudijske trojke na meču Goražde - Velež.

Proteklog vikenda odigrani su susreti 17. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine nakon kojih se situacija na samom vrhu tabele dodatno zakomplikovala.

Olimpik je pobjedom u Konjicu te zahvaljući porazu Veleža u Goraždu smanjio bodovni zaostatak za mostarskom ekipom na 4 boda, a nakon pomenutog poraza u gradu na Drini iz redova Rođenih su imali zamjerki na suđenje.                                                               

Tvrde iz Veleža da su drastično oštećeni, te da su sudije uticale na rezultat. Upravo zbog toga su uputili žalbu u kojoj su istakli da očekuju da se susret ponovi.               

Međutim, kako tvrde naši izvori iz Nogometnog saveza Federacije BiH takav scenarij je nemoguć zbog toga što se susreti eventualno mogu ponoviti samo ukoliko je došlo do bitnih materijalnih povreda Pravila nogometne igre što se u slučaju susreta u Goraždu nije desilo.                     

Dakle, susret neće biti ponovljen a ukoliko članovi Komisije za sudije i suđenje tokom analize utvrde da sudijska trojka nije bila dorasla zadatku, ista će biti sankcionisana.                         

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bitne materijalne povrede Pravila nogometne igre

1) Ako prvenstvenu utakmicu ili utakmicu kupa vodi sudac, koji nije delegiran od strane nadležnog organa za delegiranje.
2) Ako se utakmica igra na terenu čije dimenzije nisu u skladu s odredbama Pravila 1 - Dimenzije terena za igru, s tim da je klub koji podnosi žalbu o tome podnio sucu pisani prigovor, u propisanom roku, prije početka utakmice.
3) Ako je utakmica igrana s većim brojem igrača od 11 ili manjim od 7.
4) Ako je poluvrijeme utakmice prema satu suca utakmice trajalo duže od 45 minuta, a nije u pitanju nadoknada vremena, pa je u tom vremenskom razmaku postignut pogodak koji je neposredno utjecao na konačni ishod utakmice.
5) Ako je iz neizravnog slobodnog udarca izravno postignut pogodak, sudac ga priznao, a on je neposredno utjecao na ishod utakmice.
6) Ako je prilikom ubacivanja lopte u igru igrač ubacio loptu u vrata, a sudac to priznao kao pogodak koji je neposredno utjecao na konačni ishod utakmice.
7) Ako je prilikom spuštanja lopte iz ruke (sudačka lopta) lopta neposredno ušla u vrata, a sudac ovo priznao kao pogodak koji je neposredno utjecao na ishod utakmice.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
OVA OTAKMICA MORA BITI PONOVLJENA I TO NA NEUTRALNOM TERENU JE JE SUDIJA DIREKTNO SVOJIM ODLUKAMA UTICAO NA REZULTAT UTAKMICE DA JE KOJIM SLUCAJEM GORAZDE DOBILO 3:0 ONDA SA OVA DVA SLUCAJA NEBI UTICAO NA REZULTAT UTAKMICE,KOMISIJO AKO SE MEC NEPONOVI ONDA STOJITE IZA SVEGA STO JE SUDIJA RADIO NA UTAKMICI
4 4
Div iz šehera
Ako se ne ponovi, sve je jasno
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi