Današnje utakmice ne smijete propustiti!

Argentina ili Francuska, Urugvaj ili Portugal?

Današnje utakmice ne smijete propustiti!

Grupna faza je završena, a nakon jučerašnje pauze na Mundijalu danas nas očekuje nastavak uzbuđenja u Rusiji i to mečevima osmine finala. Naime, danas su na rasporedu dvije poslastice za sve ljubitelje fudbala.

Tako će od 16:00 sati na Kazan Areni snage odmjeriti Francuska i Argentina, dok će u večernjem terminu (20:00) biti odigran susret Urugvaja i Portugala.

Argentina je teškom mukom izborila osminu finala. Gaučosi su do nokaut faze stigli zahvaljujući golu Roja i pobjedi nad Nigerijom u finišu susreta zadnjeg kola grupne faze, ali niko Messija i ekipu ne smije otpisati, pa čak ni protiv Francuske. Sa druge strane, Francuzi su u Rusiju doputovali kao jedni od najvećih favorita, ali do sada i nisu impresionirali svojim igrama, a protiv Argentine će morati pokazati pravu snagu žele li izboriti četvrtfinale.

Predviđa se da bi reprezentacija Argentine na travnjak Kazan Arene mogla istrčati u istom sastavu kao i protiv Nigerije, s tim što postoji realna mogućnost da Higuainovo mjesto zauzme Pavon, dok bi ulogu lažne devetke dobio Lionel Messi.

Kada je u pitanju Francuska, tamošnji mediji predviđaju superofanzivnu formaciju Didiera Deschampsa u kojoj bi Giroud zauzeo mjesto u vrhu napada, dok bi iza njega igrao Antoine Griezmann. Pozicija desnog kirla je rezervisana za Kylana Mbappea, dok je dilema samo oko toga ko će zauzeti poziciju uz lijevu aut liniju. To bi trebao biti Matuidi, ali nije isključeno i da Lemar počne susret na lijevom krilu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Drugi susret današnjeg programa Mundijala, onaj između Portugala i Urugvaja je nešto manje atraktivan od meča Francuska - Argentina, ali se svejedno radi o sudaru dva velikana svjetskog fudbala i dvije selekcije koje u svojim redovima imaju vrhunske fudbalere.

Jasno je da će na Olimpijskom stadionu Sočiju najviše zavisiti od prvih zvijezda, pa će se aktuelni evropski prvaci uzdati u Cristiana Ronalda koji je već postigao četiri gola na ovom Mundijalu, dok će potencijalni uspjeh Urugvajaca zavisiti od inspiracije napadačkog tandema Cavani - Suarez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi