Danci "pregazili" Makedoniju i opravdali ulogu favorita

Danci "pregazili" Makedoniju i opravdali ulogu favorita

Adnan Beganović

U drugom susretu 1. kola Grupe A Evropskog prvenstva za rukometaše Danaska je savladala Makedoniju (29:21).

Rukometna reprezentacija Danske sjajno je otvorila Evropsko prvenstvo na kojem je jedan od najvećih favorita za osvajanje zlatne medalje.

Od prvog minuta susreta, nošeni podrškom sa tribina, Danci su krenuli furiozno i konce igre su držali u svojim rukama. Na odmor su otišli sa viškom od četiri gola (12:8), da bi u drugom dijelu bez većih problema svoju prednost uduplali za konačnih 29:21.

Mortensen sa pet, te Hansen sa četiri pogotka bili su najefikasniji kod Danske, dok su Lazarov sa sedam, te Stojčevski sa tri pogotka bili najefikasniji kod Makedonije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.