Dogovara se veliki povratak u Barcelonu, povratnu informaciju čeka i Pjanić

Katalonski mediji špekulišu

Dogovara se veliki povratak u Barcelonu, povratnu informaciju čeka i Pjanić

Admin Čaušević

Odlasom Ronalda Koemana i dolaskom Xavija Hernandeza u Barceloni se sprema veliki zaokret. 

Barcelona je u centru medijske pažnje te sa Nou Campa iz sata u sat strižu različite informacije, posebno one o igračkom kadru.

Xavi je već napravio promjene u stručnom štabu, postavio je i rigidna pravila igračima, a uveliko se razmišlja i o promjenama u igračkom kadru.

Proteklih sati uveliko se priča o povratku Danija Alvesa, legendarnog brazilca i najtrofejnijeg igrača u historiji fudbala sa 43 titule u seniorskoj konkurenciji.

Alves je bez kluba i u narednim danima će održati sastanak oko dužine ugovora i plate. Brazilcu novac nije prioritet obzirom na ekonomsku situaciju na Nou Campu, navodi Sport.

Xavi je dao zeleno svjetlo za njegovo dovođenje, u slučaju potpisa legendarni desni bek bi morao sačekati nekoliko sedmica za debi, tačnije mjesec januar.

Oglasi

Pravila nalažu da slobodan igrač može potpisati ugovor, ali ne može steći pravo nastupa ukoliko nije imao slobodne papire prije isteka prijelaznog roka.

Alves je slobodan od septembra što znači da bi za registraciju morao sačekati januar 2022. godine. Za Barcu je ranije igrao od 2008. do 2016. godine uz čak 23 osvojena trofeja.

U međuvremenu Mundo Deportivo piše o statusu Pjanića koji čeka povratne informacije s Nou Campa nakon što je Xavi sjeo na klupu.

MD navodi da se Pjanić sigurno neće vratiti u januaru te da će cijelu sezonu odraditi u Bešiktašu, ali će sigurno biti na raspolaganju Xaviju od ljeta jer ima ugovor do 2024. godine.

Katalonski list je citirao i jednu od ranijih izjava Pjanića o Xaviju i slavnoj generaciji Barcelonu za koju su još igrali Andres Iniesta i Lionel Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Stvarno sam volio gledati Barcine utakmice, uvijek možeš nešto naučiti. Igrači poput Xavija, Busquetsa i Iniesta su primjer koji treba slijediti", kazao je bh. reprezentativac svojevremeno.

Inače, za razliku od Pjanića, planiran je "opoziv" drugog igrača sa posudbe. Radi se o Franciscu Trincau koji trenutno nastupa za Wolverhampton.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
..mogli su i Iniestu iz Japana vratiti,a dobro bi dosao i Ronaldinho iz penzije.
7 0
ZIZOU1234
Promijenite naziv u Barcelonasport.ba,****la vas ona i Xavi...
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije