Potpisao ugovor do kraja sezone, zarađuje 1 euro, a svi se šokirali zbog otkupne klauzule

U Barceloni ništa ne rizikuju

Potpisao ugovor do kraja sezone, zarađuje 1 euro, a svi se šokirali zbog otkupne klauzule

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Dani Alves jučer je zvanično predstavljen kao novo pojačanje Barcelone.

Alves je nedavno raskinuo ugovor s brazilskim Sao Paulom u kojem je proveo prethodnih nekoliko sezona, te je na iznenađenje svih dobio poziv iz Barcelone da se vrati u klub.

Ovaj 38-godišnji fudbaler je u prvom mandatu s dosta uspjeha igrao u dresu Barce, te je u ovom klubu proveo osam sezona i osvojio je sve što se moglo osvojiti.

Alves je napustio Barcelonu na ljeto 2016. godine kada mu je istekao ugovor i zbog neslaganja s Josepom Bartomeuom odlučio je da napusti klub i karijeru je tada nastavio u Juventusu.

Sigurno je da niko nije mogao očekivati da će se Alves vratiti na zalasku karijere. Jučer je zvanično predstavljen i dobio je sjajan doček navijača, a već je zadužio i broj osam na dresu.

Također, treba istaći da je Alves s Barcelonom potpisao ugovor do kraja ove sezone s opcijom da isti produži na još godinu dana.

Zbog finansijskih problema Barcelona mu nije mogla dati platu koju je očekivao, ali to njemu nije bio problem. Alves je pokazao koliko voli katalonski klub i pristao je da igra za sedmičnu platu od svega jedan euro.

Međutim, ono što je privuklo pažnju fudbalske javnosti jeste da je Barcelona odlučila u ugovor staviti i otkupnu klauzulu iako je on potpisao ugovor na svega osam mjeseci. Njegova otkupna klauzula iznosi čak 100 miliona eura što je za mnoge bilo nevjerovatno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjećamo, Alves će pravo nastupa za Barcelonu imati od 1. januara kada će početi zimski prelazni rok, te će klub moći da ga registruje u zvaničnim utakmicama.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1
Dani Alves sa sirotinju
1 1
SeoRusilac
100 miliona a daju mu 4 eura mjesečno
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi