Neće igrati samo desnog beka: Xavi ima novu poziciju za Danija Alvesa u Barceloni

Pokazao da može igrati i ofanzivnije

Neće igrati samo desnog beka: Xavi ima novu poziciju za Danija Alvesa u Barceloni

Endin Čaušević

Dani Alves se nakon šest godina odlučio vratiti u Barcelonu.

Ovaj 38-godišnji Brazilac jučer je zvanično predstavljen kao novo pojačanje katalonskog kluba s kojim je potpisao ugovor do kraja ove sezone.

Mnogi su bili izenađeni što je Barcelona ponudila ugovor Alvesu koji se nalazi na zalasku karijere, a nedavno je ostao bez kluba jer je raskinuo ugovor sa Sao Paulom.

Međutim, Xavi Hernandez vjeruje da će Alves biti odlično pojačanje i ponajviše da će biti sjajan mentor za mlađe igrače.

Pored toga trener Barcelone je oduševljen jer se Alves nalazi u odličnom fizičkom stanju i spreman je za igru iako već ima 38 godina. Alves će imati pravo da igra od 1. januara kada ga Barca može prijaviti za takmičenja u kojima nastupa.

Također, očekuje se da će Alves biti pojačanje na desnom beku gdje igra Sergino Dest, ali mediji u Španiji pišu da to nije jedina pozicija koju će Brazilac igrati u Barceloni.

On je u Sao Paulu igrao skoro sve pozicije i odlično se pokazao, a navodno Xavi planira da Alves igra i poziciju desnog krila sve dok Ousmane Dembele ne bude u potpunosti spreman za igru.

Alves je poručio da je presretan što se vratio u katalonski klub, te da će poštovati svaku Xavijevu odluku i da je svjestan da se na terenu mora dokazati kako bi imao minutažu koju priželjkuje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukoliko se Alves dokaže kao pojačanje onda će Barcelona imati šansu da na ljeto produži ugovor na još godinu dana.

Također, Alves je priznao da mu je glavni cilj da igra što više i pokaže da nije za penzije, te da se nađe na spisku selektor Brazila za Svjetsko prvenstvo koje se krajem naredne godine igra u Kataru.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

doledolovski
Dok covjek zaigra oni ce se za 7 mjesto boriz
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi