Dani Alves ima novi tim

Potpisao za Meksikance

Dani Alves ima novi tim

Edmir Škorić

Iskusni Brazilac potpisao je za meksički Pumas.

Ovaj 39-godišnji bek prihvaito je ponudu Pumasa i u Meksiku natavlja karijeru, što je i zvanično potvrđeno.

Prvi meč za novi klub Alves bi mogao odigrati protiv 'svoje' Barcelone. Katalonci su Pumas pozvali na Joan Gamper Trophy koji je na rasporedu 7. augusta na Camp Nou stadionu.

Alves je najtrofejniji nogometaš sa 47 trofeja koje je ostvario dok je igrao za Bahiju, Sevillu,Juventus, PSG, Sao Pualo i dva navrata za Barcelonu.

Jedino što mu nedostaje je titula svjetskog prvaka s Brazilom, ali možda će dobiti priliku da i to osvoji u Kataru krajem godine.

Najbolje dane karijere Dani Alves je proveo u Barcelonu. S Kataloncima je uzeo sve moguće trofeje. Prošle zime se vratio u klub, ali je na kraju sezone prekrižen od Xavija Hernandeza i otišao je razočaran.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti